ADVERTISEMENT
News

Cod portocaliu de inundații în trei județe. Ce zone sunt afectate

Autor: Robert Cristea | 24.08.2020 | 20:36
Cod portocaliu de inundații în trei județe. Ce zone sunt afectate
Cod portocaliu de inundații în trei județe. Ce zone sunt afectate. Sursa foto: ISU Maramureș

Institutul Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor a emis un cod portocaliu de inundații valabil până la miezul nopții.

ADVERTISEMENT

Vor fi afectate județele Brașov, Harghita și Covasna. Daunele provocate pot fi semnifcative din cauza precipitațiilor înregistrate în ultimele ore.

INHGA a transmis luni după-amiază și o avertizare de cod galben de inundaţii pentru râuri de pe raza judeţelor Alba şi Sibiu. Situația se va ameliora după miezul nopții.

ADVERTISEMENT

INHGA: cod portocaliu de inundații în Brașov, Harghita și Covasna

”Ca urmare a precipitațiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  pe râurile din bazinul hidrografic: Olt – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Feldioara – amonte S.H. Hoghiz, județele Covasna, Harghita și Brașov,” se arată în comunicatulInstitutului Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor

”Fenomele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Olt – afluenții mici aferenți sectorului aval S.H. Feldioara – amonte confluență cu râul Cormoș,” precizează INHGA.

ADVERTISEMENT

Vremea rămâne instabilă la începutul săptămânii. Vă reamintim că ANM a transmis că până astăzi la ora 23:00 vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se vor manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Regiunile afectate sunt Moldova și Transilvania, nordul Olteniei, Carpații Meridionali și Orientali.

Vor fi sub cod portocaliu județele Gorj, Hunedoara, Vâlcea, Sibiu, Mureș, Brașov, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Iași și Vaslui.

ADVERTISEMENT

În aceste zone, cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 30-40 l/mp și, pe arii restrânse, 50-70 l/mp, precizează Administrația Națională de Meteorologie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!