News

Cod portocaliu de inundații în trei județe. Ce zone sunt afectate

24.08.2020 | 20:36
Cod portocaliu de inundatii in trei judete Ce zone sunt afectate
ADVERTISEMENT

Institutul Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor a emis un cod portocaliu de inundații valabil până la miezul nopții.

Vor fi afectate județele Brașov, Harghita și Covasna. Daunele provocate pot fi semnifcative din cauza precipitațiilor înregistrate în ultimele ore.

ADVERTISEMENT

INHGA a transmis luni după-amiază și o avertizare de cod galben de inundaţii pentru râuri de pe raza judeţelor Alba şi Sibiu. Situația se va ameliora după miezul nopții.

INHGA: cod portocaliu de inundații în Brașov, Harghita și Covasna

”Ca urmare a precipitațiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  pe râurile din bazinul hidrografic: Olt – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Feldioara – amonte S.H. Hoghiz, județele Covasna, Harghita și Brașov,” se arată în comunicatulInstitutului Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor

ADVERTISEMENT

”Fenomele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Olt – afluenții mici aferenți sectorului aval S.H. Feldioara – amonte confluență cu râul Cormoș,” precizează INHGA.

Vremea rămâne instabilă la începutul săptămânii. Vă reamintim că ANM a transmis că până astăzi la ora 23:00 vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se vor manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Regiunile afectate sunt Moldova și Transilvania, nordul Olteniei, Carpații Meridionali și Orientali.

ADVERTISEMENT

Vor fi sub cod portocaliu județele Gorj, Hunedoara, Vâlcea, Sibiu, Mureș, Brașov, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Iași și Vaslui.

În aceste zone, cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 30-40 l/mp și, pe arii restrânse, 50-70 l/mp, precizează Administrația Națională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT
Tags: