News

Cod portocaliu de ploi în Spania. MAE lansează un avertisment pentru românii din Peninsula Iberică

Autor: Daniel Șuta | 14.09.2019 | 17:42
Cod portocaliu de ploi în Spania. Sursa foto: Facebook Extreme Weather Europe/ publico.es. Colaj: Fanatik

Este cod portocaliu de ploi în Spania, după ce țara a fost devastată de furtuni în ultimele zile. Au fost localități unde au căzut chiar și 300 de litri pe metru pătrat. Ministerul Afacerilor Externe a transmis un avertisment românilor care se află în Sevilla și Cordoba sau le tranzitează valabil din această după amiază.

Cod portocaliu de ploi în Spania în această seară

Conform Agenției de Meteorologie din Spania (AEMET), vântul va sufla cu putere de azi, iar ploile vor reveni în zonele unde au provocat deja inundații. Conform informațiilor oficiale oferite de statisticieni, în Andalucia, zona pentru care este emisă avertizarea portocalie, trăiesc cei mai mulți români după regiunea Madrid, adică aproximativ 160.000.

„Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Sevilla: +34954233243, +34954230947, +34954624053, +34954624070, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al oficiului consular al României la Sevilla: +34648212169”, transmite MAE.

Extremely intense lightning storm (real time lightning rate!) over Malaga, south Spain this morning, September 14th! Video: @amdelcas

Gepostet von Severe Weather Europe am Samstag, 14. September 2019

Ploile torențiale au provocat distrugeri în Andalucia. 6 oameni au murit în urma potopului

Ploile torențiale au provocat distrugeri în Alicante și Murcia, iar 6 persoane au murit în urma potopului de zilele trecute din Spania. Furtunile electrice însoțite de căderi de grindină au făcut ravagii și în Malaga, o altă localitate unde trăiesc și muncesc mulți români, conform cotidianului El Mundo.

În Malaga a fost declanșată chiar stare de urgență de categoria I după distrugerile provocate de vremea rea din ultimele ore. Serviciul 112 a fost asaltat de urgențe, cele mai multe în Granada și Malaga, unde sute de gospodării au fost inundate.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!