News

Cod roșu de ploi şi descărcări electrice în Vâlcea! Ce avertizare există și în Bucureşti

05.07.2019 | 15:35
În București va ploua destul de serios. Sursa foto - facebook

Cod roșu de ploi şi descărcări electrice în Vâlcea.  Mai exact în localitățile Râmnicu Vâlcea, Băbeni, Mihăești, Budești, Galicea, Nicolae Bălcescu, Ocnele Mari, Dănicei, Golești, Milcoiu se vor semnala averse torențiale ce vor cumula 50 l/mp. De remarcat că în zona avertizată în ultima oră s-au cumulat 35…40 l/mp, grindină de dimensiuni medii şi mari, dar și descărcări electrice și vijelie. Sunt probleme și în București și județul Ilfov. Astfel, canicula pare a fi istorie în Capitală, cel puțin pentru câteva ore. Ploile își vor face apariția în forță și se vor semnala averse ce vor cumula 25…30 l/mp. Sunt așteptate și descărcări electrice, în special în nordul și estul orașului acolo unde tunetele și fulgerele vor fi prezente mai mult ca sigur. Cam același lucru este așteptat și pentru Ilfov.

Cod portocaliu de ploi şi descărcări electrice!

La Brănești, Glina și Popești-Leordeni se vor semnala averse ce vor cumula 35…40 l/mp. Și aici vor fi frecvente descărcări electrice, dar, atenție, și grindină de mici dimensiuni alături de intensificări ale vântului. De altfel, ploile par să își facă de cap astăzi în întreaga Muntenie. Sunt anunțate averse după amiază în București, Brașov, Târgoviște, Ploiești și Pitești cu precădere, orașe în care temperaturile se vor situa între 29 și 31 de grade Celsius.

Pe lângă codul care deja a fost emis asupra Bucureștiului este bine de știut că și seara va fi una destul de răcoroasă. Disconfortul termic nu va fi la fel de accentuat ca în primele zile ale săptămânii, însă la soare, temperatura va fi resimțită ca 32-33 de grade Celsius. Vântul va sufla cu o viteză de doar 13 kilometri pe oră. Dacă spre prânz ploile vor fi destulde însemnate, spre seară, lucrurile se pot schimba.

Cod portocaliu de ploi şi descărcări electrice! Ploaie
Ploile vin puternic peste Bucureşti. Sursa foto – facebook

Probleme cu vremea

Cu toate acestea, luna iulie pare să urmeze și ea tendința din trecut pentru că iunie a fost desemnată în mod oficial drept cea mai călduroasă din istorie. Oamenii de știință au spus că temperaturile aferente lunii iunie au depășit cu 3 grade Celsius media din perioada 1850-1900. „Datele noastre indică faptul că temperaturile de săptămâna trecută din sud-vestul Europei au fost neobişnuit de ridicate.

Chiar dacă a fost un fapt excepţional, este probabil ca în viitor să trăim mai des astfel de evenimente din cauza schimbărilor climatic.”, a declarat directorul Copernicus Jean-Noël Thépaut

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri