News

Furtună de proporţii în București. VIDEO. Doi răniţi şi copaci căzuţi peste o maşină

20.05.2019 | 21:36
Furtuna de proportii in Bucuresti VIDEO Doi raniti si copaci cazuti peste o masina
furtuna in bucuresti. 2 raniti si o masina distrusa

UPDATE Ora 21:30 Două persoane au fost rănite luni seară, în timpul furtunii care s-a declanşat în Capitală, anunţă ISU Bucureşti-Ilfov.
Conform sursei citate, pe strada Mircea Vulcănescu un copac a căzut pe o maşină, iar doi pietoni au fost răniţi. Cele două persoane sunt conştiente, dar au dorit să fie transportate la spital.


Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de vijelie cu grindină, avertizare de top now-casting, valabilă până la ora 20:30. Tot în jurul acestei ore este așteptată să sosească aeronava care îl aduce pe Radu Mazăre de la Paris. Presa speculează că avionul ar putea înregistra o întârziere din cauza condițiilor vitrege ale vremii.

Cod portocaliu de vijelie cu grindină în București

Este cod portocaliu de vijelie în București. Vântul va sufla cu putere până la ora 20:30. De altfel, mai mulți copaci au fost doborâți când a început furtuna, în jurul orei 19:00. Un reprezentant al ANM a declarat în direct la România TV că precipitațiile vor fi însemnate cantitativ în această oră și jumătate, iar codul s-ar putea prelungi.

Prin #Bucuresti. 20 mai.Furtună.

Gepostet von Descoperă frumusețile Bucureștiului am Montag, 20. Mai 2019

”Codul portocaliu expiră la ora 20:30. Este o furtună care afectează mai multe zone din partea de sud și sud-est a țării. Acum sunt sub cod portocaliu și alte județe din jurul Bucureștiului. Intensificările vântului vor fi resimțite puternic mai ales în București”, a declarat un reprezentant al ANM în direct la România TV.

În luna aprilie, o tornadă a distrus mai multe case în județul Călărași. Sursa foto: Captură Youtube

Marţi, vremea se anunță una normală

Avertizările de tip now-casting se emit pe o durată de maximum 6 ore. Astfel de avertizări de scurte durate vom mai tot avea, susțin experții în climatologie. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în continuare, spun specialiștii.

Mâine, vremea se va menține în limitele normale din punct de vedere climatologic. Meteorologii anunță o scădere a temperaturilor pentru Capitală, de la 27 de grade la doar 22 de grade Celsius.  Un expert în climatologie a declarat recent că România este vizată de fenomenele meteo extreme de acum înainte, din cauza schimbărilor climatice.

”Tornadele se pot forma în orice regiune a Europei, deci în orice regiune a RomânieiE adevărat că, dacă ne referim la Româniaobservațiile de până acum sugerează o frecvență mai mare de producere a tornadelor în regiunile de sud-est.

Vecinătatea Mării Negre (sursă suplimentară pentru umiditatea atmosferică) și orientarea arcului carpatic (ce direcționează transporturile de aer arctic spre Bărăgan și Doborgea) sunt factori care contribuie la generarea condițiilor de instabilitate puternică a atmosferei”a declarat Roxana Bojariu pentru  edupedu.ro.