News

Video. Două persoane, rănite în urma vijeliilor din București. O antenă GSM a căzut peste două case, copaci rupți și transport blocat. Update

Două persoane, rănite în urma vijeliilor din București, după ce o antenă GSM a căzut peste casele lor. Este dezastru din cauza vremii.
28.07.2021 | 23:09
Video Doua persoane ranite in urma vijeliilor din Bucuresti O antena GSM a cazut peste doua case copaci rupti si transport blocat Update
ADVERTISEMENT
28-07-2021
21:09

Trafic restricționat după ce s-a desprins o schelă din cauza vijeliei

O schelă s-a desprins parțial de pe fațada unei clădiri, tot din cauza vijeliilor din Capitală, iar traficul a fost restricționat.

„Schelă parțial desprinsă de pe fațada unei clădiri din bd. Brătianu. Trafic rutier restricționat. Acționează Detașamentul Special de Salvatori”, au transmis cei de la ISU București.

28-07-2021
20:50

Două persoane, rănite în urma vijeliilor de miercuri

Două persoane au fost rănite după ce o antenă GSM a căzut peste două case.

„Calea Giulești 309, antena GSM de mari dimensiuni căzută pe 2 locuințe. Sunt 2 persoane rănite, una dintre acestea fiind deja transportată la spital, iar cea de-a două primește îngrijiri medicale”, au transmis cei de la ISU. 

Este vorba despre o persoană în vârstă de 90 de ani și o alta de 70 de ani.

„O femeie de 70 ani, preluată și transportată de SMURD la Spital Militar și o femeie de 90 ani, preluată și transportată la spital de Serviciul de Ambulanță București – Ilfov”, au informat cei de la ISU.

Două persoane, rănite în urma vijeliilor de miercuri
Două persoane, rănite în urma vijeliilor de miercuri. Sursa foto: ISU
28-07-2021
20:35

Furtuna a făcut prăpăd în Capitală

Furtuna deja a afectat rețeaua de transport în comun, deoarece liniile 61, 66, 69 și 90 sunt blocate pe Calea Plevnei. Acolo a căzut un copac, care împiedică circulația acestora.

De asemenea, liniile 14, 55, 69, 70, 79, 85, 86 și 90 sunt blocate pe bulevardul Ferdinand, la Foișorul de Foc, din cauza unei avarii la rețeaua de contact.

În acest caz a fost trimisă o echipă care să rezolve problema.

De asemenea, probleme au fost și pe autostrada A1, după ce un copac a căzut pe carosabil și a îngreunat circulația.

„Pe sensul către Pitești al autostrăzii A1 București-Pitești, la kilometrul 42, în apropierea localității Vânătorii Mici, județul Giurgiu, un copac a căzut pe banda de urgență și parțial pe prima bandă, circulându-se îngreunat pe banda numărul doi”, a transmis Poliția Română.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două coduri de vreme rea pentru Capitală. Este vorba despre averse, vijelii și descărcări electrice ce vor avea loc în București, până aproape de miezul nopții.

ANM a emis mai multe coduri de vreme rea pentru București și Ilfov

Codul portocaliu emis de ANM este atât pentru București, cât și pentru județul Ilfov. Este vorba despre o avertizare nowcasting, care este valabilă până la 23:30, miercuri.

ADVERTISEMENT

În județul Ilfov se așteaptă să bată foarte puternic vântul, cu rafale de peste 65 – 75 km/h. Vijelii vor avea loc și în Capitală, unde rafalele vor fi chiar mai puternice și pot depăși 70 sau chiar 75 de km/h.

Tocmai din această cauză, au avut loc mai multe evenimente neplăcute. Centrul Info Trafic al Poliției Române a tranmis că au căzut mai mulți copaci, din cauza vântului puternic.

ADVERTISEMENT

De asemenea, și curentul electric are probleme și este afectat de vijelii, așa că este posibil să aibă loc întreruperi ale acestuia.

Coduri galbene nowcasting pentru Capitală și Ilfov

Tot pentru zonele deja menționate sunt valabile și două coduri galbene. Astfel, atât în județul Ilfov, cât și în municipiul București vor avea loc averse, ploi torențiale și vijelii.

ADVERTISEMENT

„Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, averse ce vor acumula 15 – 20 l/mp, grindină de mici dimensiuni”, a anunțat ANM, pentru județul Ilfov.

De asemenea, un cod galben este valabil și în Capitală.

„Se vor semnala: intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor acumula 15 – 20 l/mp, grindină de mici dimensiuni”, a mai transmis ANM.

ADVERTISEMENT

Locuitorii Capitalei au fost avertizați de aceste fenomene meteo extreme inclusiv printr-un mesaj Ro Alert. În acesta, cetățenii erau avertizați în privința codului portocaliu care a fost emis de specialiști.

Mesajul primit pe telefoanele românilor arăta că vor avea loc averse cu caracter torențial, dar și descărcări electrice.

„Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție. Urmați instrucțiunile autorităților. Accesați canalele media și apicațiile din mediul online ale DSU, IGSU și ANM pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment”, a fost mesajul trimis de autorități către locuitorii din zonele afectate.

ADVERTISEMENT
Tags: