COD PORTOCALIU. UPDATE / Toate porturile, ÎNCHISE

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
28/12/2014, 20:18
COD PORTOCALIU. UPDATE / Toate porturile, ÎNCHISE

UPDATE 20:00 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (20:00), din pricina vântului puternic, toate porturile din judeţul Constanţa (Midia, Mangalia, Constanţa Sud-Agigea şi Constanţa Nord) sunt închise traficului maritim, respectiv fluvial, anunţă romaniatv.net.

UPDATE 17:00 Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ninsoare pe drumurile naţionale şi europene din judeţele Arad, Alba, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea şi Mehedinţi, inclusiv pe tronsoane ale autostrăzii A1, informează Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Ninsoarea se semnalează şi pe tronsoanele Făget-Lugoj, Timişoara-Arad şi Pecica-Nădlac ale autostrăzii A1, unde se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi împrăştiere a materialului antiderapant, precum şi pe drumurile naţionale şi europene din judeţele menţionate.

Pe DN1 Braşov-Bucureşti se circulă îngreunat, pe tronsonul cuprins între staţiunile montane Predeal şi Sinaia, mai ales pe sensul de coborâre. De aceea, Centrul Infotrafic recomandă utilizarea rutei ocolitoare DN1A Săcele-Cheia-Ploieşti.

Totodată, Centrul Infotrafic recomandă şoferilor să evite deplasările, iar în situaţia în care este neapărat necesar să plece la drum, să se documenteze cu privire la starea carosabilului şi condiţiile meteo existente şi să aibă autovehiculele echipate pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

sursa: realitatea.net

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de tip COD PORTOCALIU, valabilă din noaptea de duminică spre luni şi în cursul zilei de luni. De duminică seară intră în vigoare şi CODUL GALBEN de NINSORI VISCOLITE.

COD PORTOCALIU

În judeţele Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomiţa, Galaţi, Vaslui, Bacău, precum şi în zona de munte a judeţelor Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, în a doua parte a nopţii de duminică spre luni şi în cursul zilei de luni, 29 decembrie, cantităţile de precipitaţii vor depăşi izolat 40…50 l/mp. Vântul va avea rafale de peste 70 – 80 km/h, viscolind şi troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

COD GALBEN

Începând de duminică seara (28 decembrie) ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării, iar în jumătatea sudică a Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei şi nordul Olteniei vor fi abundente şi se va depune un strat nou şi consistent de zăpadă. În Dobrogea, iar în prima parte a nopţii şi în jumătatea de sud-est a Munteniei, precipitaţiile vor fi mixte şi se va depune polei.

În Muntenia, Moldova, Dobrogea şi estul Olteniei, vântul se va intensifica şi va depăşi la rafală 70 km/h, viscolind şi troienind zăpada.

sursa: realitatea.net 

P: 120.000 € va asteapta lunar in Cazinoul Sportingbet. O oferta noua in fiecare zi!

 

Închide ×