News

Cod roșu de vreme rea, emis de ANM. Localități din două județe, vizate de ploi, vânt, tunete și fulgere

ANM a emis un cod roșu de vreme rea, valabil în două județe.
18.06.2021 | 22:34
Cod rosu de vreme rea emis de ANM Localitati din doua judete vizate de ploi vant tunete si fulgere
Cod roșu de vreme rea, emis de ANM. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a transmis un cod roșu de vreme rea, care este valabil în două județe, începând de la ora 20:00.

Cod roșu de vreme rea, emis de ANM. Mai multe localități sunt sub incidența acestuia

Astfel, ANM a transmis că sunt două județe care sunt afectate de acest cod roșu și mai multe localități. Unul dintre județe este Bacău, iar specialiștii au anunțat și care sunt zonele vizate de codul roșu.

ADVERTISEMENT

„În zona : Județul Bacău: Dărmănești, Oituz, Asău, Agăș, Mănăstirea Cașîn, Ghimeș-Făget, Slănic-Moldova, Zemeș, Palanca, Brusturoasa”, arată ANM.

De asemenea, celălalt județ care este vizat de codul roșu ANM este Vrancea. Și aici sunt mai multe zone ce vor fi lovite de ploi.

ADVERTISEMENT

„Județul Vrancea: Vizantea-Livezi, Câmpuri, Tulnici, Vrâncioaia, Soveja, Nistorești, Paltin, Paulești, Negrilești, Bârsești”, a transmis ANM.

Ce anunță meteorologii pentru județele din cod roșu

Vor fi ploi ce vor avea caracter torențial, iar cantitățile de apă care se vor acumula vor fi de 30-45 de litri pe metrul pătrat. De asemenea, va bate vântul cu putere.

ADVERTISEMENT

„Se vor semnala : Averse torențiale ce vor acumula în general 30…45 l/mp – în zona avertizată s-au acumulat în medie 70…80 l/mp; descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului”, au informat specialiștii ANM.

Vremea rea face prăpăd în toată țara. Există în acest moment și două coduri hidrologice, unul galben și unul portocaliu. Există mari șanse să aibă loc inundații în Bacău, buzău și Vrancea.

ADVERTISEMENT

De altfel, a fost înregistrată și prima victimă în acest caz. Este vorba despre un bărbat din județul Neamț care a murit, după ce a fost luat de viitură.

Cod portocaliu de vreme rea. Unde este acesta localizat

ANM a mai emis și un cod portocaliu de vreme rea, valabil până la ora 23:00, pentru ziua de vineri. Iată care sunt zonele afectate, conform ANM:

Județul Caraş-Severin: zona de munte de peste cota 1800 m;

Județul Caraş-Severin: Oțelu Roșu, Zăvoi, Băuțar, Ruscă Montană, Marga;

Județul Hunedoara: : zona de munte de peste cota 1800 m;

Județul Hunedoara: Hunedoara, Deva, Călan, Simeria, Hațeg, Pui, Râu de Mori, Ilia, Sântămăria-Orlea, Dobra, Bretea Română, Sălașu de Sus, Ghelari, Teliucu Inferior, Vețel, Densuș, Gurasada, Totești, Răchitova, Lăpugiu de Jos, Sarmizegetusa, Lunca Cernii de Jos, Pestișu Mic, General Berthelot, Toplița, Cerbăl, Cârjiți, Bunila, Lelese, Bătrâna;

„Se vor semnala : averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie, grindină”, a mai anunțat ANM.

ADVERTISEMENT
Tags: