News

Cod roșu de alertă teroristă în Transnistria. Mai mulți locuitori filmați când părăsesc regiunea. Reacția Chișinăului. Video

Autoritățile din Transnistria au instituit cod roșu de alertă teroristă. Marți, presa locală a publicat imagini cu mai mulți locuitori care părăsesc regiunea. Chișinăul a reacționat imediat.
26.04.2022 | 13:47
Cod rosu de alerta terorista in Transnistria Mai multi locuitori filmati cand parasesc regiunea Reactia Chisinaului Video
ADVERTISEMENT

Situație tot mai tensionată în Transnistria, regiunea separatistă din Republica Moldova. În urma exploziilor din ultimele ore, autoritățile locale au luat măsuri severe.

Cod roșu de alertă teroristă în Transnistria

Marți, 26 aprilie, în regiunea separatistă a Republicii Moldova a fost instituit cod roşu de alertă teroristă. Acesta va fi valabil timp de 15 zile, scrie publicația rusă Novaya Gazeta, care preia o declaraţie a liderului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

ADVERTISEMENT

Oficialul local a convocat Consiliul Suprem de Securitate al regiunii, în cadrul căruia a calificat drept ”atentate teroriste” atacurile asupra sediului Serviciului de Securitate de la Tiraspol, unităţii militare din satul Parcani şi a celor două turnuri de comunicare din localitatea Maiak, raionul Grigoriopol.

Sursa citată mai scrie că Krasnoselski pregăteşte semnarea unui decret prin care vor fi sporite măsurile de securitate în Transnistria.

ADVERTISEMENT

Astfel, se vor instala puncte de control la intrarea în oraşele din regiunea transnistreană. Toate mașinile vor fi oprite şi verificate aleatoriu pe timp de zi, iar pe timp de noapte măsurile de control îi vor afecta pe toţi cei care intră în localităţi. De asemenea, şcolile şi universităţile din oraşele transnistrene vor încheia anul de învăţământ în regim online.

În plus, autorităţile regiunii separatiste transnistrene au anulat parada care urma să aibă loc la Tiraspol cu ocazia zilei de 9 mai.

ADVERTISEMENT

Mai mulți locuitori filmați când părăsesc regiunea. Reacția Chișinăului

În presa locală au apărut, marți, poze și filmări cu mai mulţi locuitori ai Transnistriei părăsind regiunea. La toate punctele administrative de control, zeci de maşini au format cozi, a anunţat presa din regiune.


La scurt timp după apariția acestor informații, a venit și reacția oficială a Chişinăului. Republica Moldova neagă aceste informaţii.

ADVERTISEMENT

”Astăzi, 26 aprilie curent, în posturile vamale interne de control: 2210: Sănătăuca pod (PVIC), 2220: Rezina pod (PVIC), 2230: Molovata (PVIC), 2240: Criuleni 14, 18 (PVIC), 2250: Vadul lui Voda (PVIC), 2260: Gura Bâcului (PVIC), 2270: Hîrbovăț (PVIC), 2280: Hagimus (PVIC) și 2290: Răscăieți (PVIC), nu a fost și nu este înregistrat flux de mijloace de transport”, se arată pe site-ul Serviciului Vamal din Republica Moldova.

ADVERTISEMENT