ADVERTISEMENT
News

Cod roșu de Covid-19 în Arad. Școala nu poate începe în 8 localități

Autor: Flaviu Popa | 07.09.2020 | 22:44
Cod roșu de Covid-19 în Arad. Școala nu poate începe în 8 localități
8 localități din Arad ar putea să amâne începutul școlii. Foto: News.ro

Cea mai „infectată” localitate din România e în județul Arad, în timp ce alte opt localități din județ sunt în zona roșie.

ADVERTISEMENT

DSP analizează serios situația în privința debutului anului școlar în localitatea unde incidența cumulată a îmbolnăvirilor de coronavirus este 52.02.

Localitatea Șiștarovăț este în centrul atenției în aceste zile, însă școala ar putea începe normal în condițiile în care focarul din localitate e la un centru de recuperare.

ADVERTISEMENT

Aradul are 8 localități aflate în zona roșie de infectare cu Covid-19

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad, Lucian Cozma, a explicat că localitatea Șiștarovăț are doar 350 de locuitori și 18 de cazuri confirmate de infectare cu Covid-19, toate într-un centru de recuperare.

Punctual, în privinţa unităţilor administrativ-teritoriale (din zona roşie – n.r.), precizăm că majoritatea au o populaţie de sub 1.500 sau chiar sub 1.000 de locuitori, fapt ce poate duce la creşterea coeficientului cazurilor raportate la o mie de locuitori. Situaţia epidemiologică este analizată de DSP Arad pentru fiecare localitate în parte pentru a vedea dacă există o situaţie de răspândire comunitară sau sunt cazuri izolate.

ADVERTISEMENT

De exemplu, toate cazurile pozitive înregistrate în comuna Şiştarovăţ provin dintr-un centru de recuperare situat în satul Cuveşdia, unde persoanele pozitive sunt în izolare, în cadrul centrului, conform reglementărilor legale în vigoare”, a declarat Lucian Cozma, potrivit News.ro.

Debutul de an școlar ar putea fi, astfel, problematic, însă cei de la DSP analizează situația înainte de a lua o decizie pertinentă.

ADVERTISEMENT

„Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Arad şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad analizează datele epidemiologice existente, în vederea luării deciziilor pentru începerea în maximă siguranţă a noului an şcolar. Situaţia pentru fiecare unitate de învăţământ va fi prezentată Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care va emite o hotărâre în baza propunerilor venite dinspre cele două instituţii amintite”, a completat reprezentantul Prefecturii.

Pe lângă localitatea Șiștarovăț, în zona roșie se mai află Pleşcuţa, Moneasa, Dezna, Buteni, Conop, Barsa, Taut. Pe lângă acestea, 16 localități sunt în zona galbenă de risc epidemiologic.

ADVERTISEMENT

Județul Arad a înregistrat, de la începutul pandemiei, 2.034 de cazuri, dintre care 5 în ultimele 24 de ore, conform sursei citate.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!