News

Cod roșu de furtuni. Sunt prognozate ploi abundente, grindină și vijelii. Update

07.07.2020 | 12:09
Cod rosu de furtuni Sunt prognozate ploi abundente grindina si vijelii Update
ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 12:10. Zi plină de coduri roșii de la ANM. O nouă zonă din România va fi lovită de severitatea vremii în următoarea oră.

De la ora 12:15, până la 13:00, afectate vor fi localitățile Lopătari, Mânzălești, Bisoca și Brăești din județul Buzău.

ADVERTISEMENT

Aici se vor semnala averse torențiale ce vor totaliza 30…40 l/mp, grindină de dimensiuni medii și vijelii. În zonă, în ultima oră, s-au acumulat în jur de 60 l/mp.

ANM a emis cod roșu de furtuni: sunt prognozate ploi abundente, grindină și vijelii

UPDATE, ora 11:58. Fenomenele extreme se extind în România. După Bacău, un alt județ intră sub cod roșu de vreme severă. E vorba de Vrancea.

ADVERTISEMENT

De la 11:55, până la 12:40, în Dumitrești, Nereju, Gura Caliței, Poiana Cristei, Chiojdeni, Vintileasca și Jitia e vor semnala averse torențiale ce vor cumula 35…45 l/mp.

În ultima oră în zona avertizată s-au cumulat cantități de 50 l/mp și au fost frecvente descărcări electrice, vijelie, grindină de dimensiuni medii.

ADVERTISEMENT

Știrea inițială, ora 11:50

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod roșu de tip nowcasting, de această dată pentru județul Bacău.

Meteorologii anunță că se vor semnala averse torențiale ce vor cumula 40 de litri / mp, intensificări ale vântului, descărcări electrice și grindină. În ultimele ore, în această zonă au căzut cantități impresionate de apă, de până la 50 de litri pe metru pătrat.

ADVERTISEMENT

Conform celor de la ANM, codul roșu de precipitații este valabil de la  ora 11:40 până la ora 12:20. Afectate vor fi Comănești, Dărmănești, Dofteana, Asău și Agăș.

Aici se vor semnala averse torențiale ce vor cumula 30…40 l/mp. În ultima oră, în zona avertizată s-au cumulat cantități de 50 l/mp.

Pe lângă cantitățile mari de apă, se așteaptă și frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină.

Alte coduri portocalii nowcasting, în vigoare pentru alte județe

Meteorologii au emis o serie de avertizări de tip Nowcasting și pentru alte județe din țară.

Astfel, până la ora 13:30, în zona de munte din Brașo, precum și în  Zărnești, Râșnov, Predeal, Bran, Moieciu, Vulcan, Cristian, Poiana Mărului, Holbav, Fundata sunt așteptate averse torențiale ce vor cumula 35…45 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină.

De asemenea, până la 13:00, în județul Vrancea: Odobești, Gugești, Dumitrești, Cotești, Slobozia Bradului, Dumbrăveni, Mera, Vârteșcoiu, Popești, Gura Caliței, Poiana Cristei, Tâmboești, Cârligele, Urechești, Chiojdeni, Obrejița se vor semnala : averse torențiale ce vor cumula 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

ADVERTISEMENT