Sport

Cod roșu de goluri în Germania! Euro 2024 are cel mai fulminant început de turneu din istorie

Euro 2024 scrie istorie după doar două zile și patru meciuri disputate la turneul final. Ediția din Germania are startul cu cele mai multe goluri
16.06.2024 | 06:08
Cod rosu de goluri in Germania Euro 2024 are cel mai fulminant inceput de turneu din istorie
Cod roșu de goluri în Germania! Euro 2024 are cel mai fulminant început de turneu din istorie. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Euro 2024 a intrat deja în istoria Campionatului European. După doar două zile, ediția din Germania se laudă cu cel mai spectaculos start. S-au marcat goluri pe bandă rulantă în primele patru partide.

Ploaie de goluri la Euro 2024! Turneul final a intrat deja în istorie

Marile favorite au câștigat fără drept de apel în primele două zile de la Campionatul European. Prima care a deschis balul a fost chiar Germania. Țara gazdă a spulberat-o pe Scoția cu scorul de 5-1.

ADVERTISEMENT

Al doilea joc din Grupa A s-a disputat, sâmbătă, 15 iunie, iar Elveția nu i-a dat nicio șansă Ungariei. Fosta adversară a României din preliminarii a câștigat cu 3-1 împotriva vecinilor noștri. Grupa B, supranumită „grupa morții” a debutat tot sâmbătă, cu super duelul Spania – Croația.

Dubla Campioană Europeană a avut o prestație impecabilă în fața fostei vicecampioane mondiale, pe care a învins-o la scor de neprezentare. Cu toate acestea, Modric & Co. au în continuare șanse de calificare, deși în grupă se mai află Italia și Albania.

ADVERTISEMENT

Croații au fost extrem de aproape să marcheze golul de onoare, dar acesta le-a fost refuzat de sistemul de arbitraj video. La scorul de 3-0 pentru iberici, în minutul 80, Croația a beneficiat de un penalty.

Croația, singura națională care nu a marcat până acum

Petkovic și-a asumat responsabilitatea, dar execuția i-a fost parată de Unai Simon. După câteva secunde, mingea a ajuns din nou la atacantul lui Dinamo Zagreb, care a înscris. Reușita a fost însă anulată, deoarece, înainte de executarea penalty-ului, unul dintre colegii lui Petkovic a intrat în suprafața de pedeapsă.

ADVERTISEMENT

Astfel, după doar trei meciuri disputate, Euro 2024 a devenit turneul cu cel mai spectaculos start din istorie. Pentru că Spania a avut 3-0 în fața Croației încă de la pauză, la fel cum s-a întâmplat și cu Germania, care a condus-o pe Scoția cu 3-0 după primele 45 de minute, Euro 2024 a devenit primul European în care o echipă în două din primele trei meciuri are un avantaj de trei goluri la pauză, adică de tot atâtea ori cât se întâmplase în toate cele 16 ediții anterioare la un loc.

În istoria lui Euro, doar patru echipe naționale au condus cu 3-0 la pauză, iar două dintre ele au reușit acest lucru chiar în primele două zile ale Campionatului European din Germania.

ADVERTISEMENT
  • Franța 3-0 Belgia (1984)
  • Franța 3-0 Islanda (2016)
  • Germania 3-0 Scoția (2024)
  • Spania 3-0 Croația (2024)

Spectaculoasă a fost și prima repriză a celui de-al doilea meci din Grupa B de la Euro 2024. S-au marcat trei goluri în primele 45 de minute ale partidei de la Dortmund. Albanezii au deschis scorul încă din minutul 1, prin Bajrami, dar „Squadra Azzurra” a întors rezultatul cu reușitele lui Bastoni și Barella.

  • 16 goluri s-au înscris în primele 315 minute de la Euro 2024

2,15 este cota MAXBET pentru pronosticul „Anglia marchează peste 6,5 goluri în faza grupelor” la Euro 2024

ADVERTISEMENT