Cod roşu de inundaţii prelungit. Care sunt zonele afectate

cod rosu de inundatii

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a prelungit atenţionarea de tip cod roşu de inundaţii pentru mai multe bazine hidrologice din ţară

Cod roşu de inundaţii prelungit, pe 14 martie, până la ora 12. Astfel, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râul Buzău aval Vama Buzăului – amonte acumularea Siriu, judeţele Braşov, Covasna, Buzău.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea  evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”

Este în vigoare şi un cod galben, valabil miercuri, 14 martie, până la ora 22.00.

Sursă: www.libertatea.ro