Life

“Cod roşu de nepăsare”. Prin ce a trecut Dan Negru într-o gară de pe litoralul românesc

Dan Negru a povestit prin ce a trecut într-o gară de pe litoralul românesc. Prezentatorul a filmat peronul cu călătorii care așteptau trenul sub soarele arzător.
25.07.2022 | 11:49
Cod rosu de nepasare Prin ce a trecut Dan Negru intro gara de pe litoralul romanesc
Prin ce a trecut Dan Negru într-o gară de pe litoralul românesc. Sursa foto: Facebook/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dan Negru a mers într-o gară de pe litoralul românesc pentru a le arăta urmăritorilor condițiile de acolo. Prezentatorul de la Kanal D a filmat călătorii din Gara Eforie Nord, care așteptau trenul sub soare.

Prin ce a trecut Dan Negru într-o gară de pe litoralul românesc

Aflat în gara din Eforie Nord, Dan Negru a atras atenția asupra lipsei unui acoperiș deasupra peronului, în condițiile în care în România a fost anunțat cod roșu de caniculă.

ADVERTISEMENT

Prezentatorul a filmat peronul gării, unde zeci de oameni stăteau să aștepte trenul în soare, fără pic de umbră.

Pe celălalt peron, oamenii se adăposteau de soare sub copaci, însă lipsa acoperișului reprezintă o adevărată problemă, în condițiile în care afară este caniculă.

ADVERTISEMENT

“Așa arată un cod roșu de nepăsare! Breaking newsu’ pe care nu-l dă nimeni”, a scris vedeta de la Kanal D în dreptul clipului video.

Mai mult, trenul pe care călătorii îl așteptau avea și o întârziere de 15 minute, timp în care oamenii căutau să stea la umbră.

ADVERTISEMENT

Gara din Eforie Nord nu dispune de o sală de așteptare interioară, așa că cei care călătoresc sunt nevoiți să aștepte trenul afară.

“În spatele meu e gara din Eforie. E cod roșu de caniculă. Și ăsta e peronul, oamenii așteaptă trenul. De ani de zile stau bătuți în cap de soare.

ADVERTISEMENT

N-a fost nimeni în stare să pună un acoperiș unde să te poți adăposti de soare, în plină căldură, vara. 

Din când în când, oamenii se mai ascund sub copaci, dar dincoace e un peron unde zeci de oameni stau zilnic bătuți în cap de soare, așteptând trenul. 

I-auzi, că zice că are întârziere 15 minute. Cât poate să coste să pui un acoperiș aici? Dacă are trenul întârziere oamenii pleacă, se duc la umbră.

Gara din Eforie Nord. 2022. Pe caniculă. Ăștia suntem”, a transmis Dan Negru pe pagina de Facebook.

Trenurile au întârzieri mari din cauza caniculei

Din cauza caniculei, mai multe trenuri au avut întârzieri semnificative zilele trecute. Duminică, locomotiva trenului IR 1596, pe ruta Craiova – București, s-a defectat din cauza căldurii. 

Călătorii au fost nevoiți să aștepte două ore în câmp, într-o căldură infernală, până când problema s-a rezolvat.

Tot din cauza caniculei, locomotiva care a preluat trenul cu călători a venit cu o oră mai târziu decât era prevăzut. În anumite zone este nevoie ca viteza să fie redusă din cauza dilatării șinelor de tren.

În timpul în care au așteptat sosirea locomotivei care a repus trenul în mișcare, călătorii nu au avut aer condiționat. Aceștia au primit apă în Gara Roșiori Nord.

ADVERTISEMENT
Tags: