News

Cod roșu de ninsoare! Avertisment al MAE pentru românii care merg în Spania

08.01.2021 | 18:56
Cod rosu de ninsoare Avertisment al MAE pentru romanii care merg in Spania
ADVERTISEMENT

MAE îi avertizează pe românii care doresc să călătorească în Spania că a fotst emis cod roșu de ninsoare, ploi și vânt.

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe cetățenii români care tranzitează sau vor să călătorească în Spania că Agenția Meteorologică din Spania AEMET a emis o prognoză de precipitații valabilă până în 9 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Conform comunicatului al MAE, atenționările agenției spaniole diferă în funcție de zone, fiind vorba de coduri roșii, portocalii și galbene.

Cod roșu de vremea rea în Spania, conform meteorologilor

  • Cod roşu de ninsori pentru comunităţile Madrid şi Castilla la Mancha;
  • Cod portocaliu de ninsori pentru comunităţile Andaluzia, Aragon, Castilla y Leon, Catalonia, Extremadura, Murcia, Valencia şi oraşul autonom Ceuta;
  • Cod galben de ninsori pentru comunităţile Asturias, Insulele Baleare, Cantabria, Galicia, Navarra şi Ţara Bascilor.
ADVERTISEMENT

Mai mult, pentru Comunitatea Autonomă Andaluzia a fost emis cod portocaliu de ploi abundente și intensificări ale vântului.

În aceste context, cetățenii români sunt rugați să acorde atenție sporită la deplasare atât pietonilor, cât și conducătorilor auto, precum și evitarea deplasărilor neesențiale.

ADVERTISEMENT

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei Românei la Madrid: +34917344004 şi la cele ale Consulatului General al României la Sevilla: +34954233243, +34954230947, +34954624053, +34954624070, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al Secţiei consulare al misiunii diplomatice a României la Madrid: +34669362202 şi pe cel al oficiului consular al României la Sevilla: + 34 648212169.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: www.aemet.es, www.meteoalarm.eu, sevilla.mae.ro, madrid.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate pot folosi aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

ADVERTISEMENT