News
notix pixel id

Cod rutier 2015. Noi AMENZI începînd din februarie

COD RUTIER 2015. Normele de aplicare pentru modificările propuse de către Direcţia Rutieră, în luna septembrie a anului trecut, referitoare la scaunele pentru copii şi portul centurii de...
19.01.2015 | 18:21
Cod rutier 2015. Noi AMENZI începînd din februarie
ADVERTISEMENT

COD RUTIER 2015. Normele de aplicare pentru modificările propuse de către Direcţia Rutieră, în luna septembrie a anului trecut, referitoare la scaunele pentru copii şi portul centurii de siguranţă, au trecut, joi de Executiv.

COD RUTIER 2015. Noile prevederi referitoare la transportul minorilor vor intra în vigoare în 30 de zile de la momentul publicării lor în Monitorul Oficial, adică începând cu data de 6 februarie 2015.

COD RUTIER 2015. Luna februarie vine cu o serie de noi amenzi pentru participanţii la trafic. Copiii mai înalţi de 135 de centimetri pot sta pe orice scaun din spate, dacă poartă centura de siguranţă a maşinii.

ADVERTISEMENT

Şoferul este obligat, însă, să le pună în vedere pasagerilor că trebuie să îşi prindă centurile când se află în autovehicul.

COD RUTIER 2015. Nerespectarea acestor reguli introduse recent va fi sancţionată cu până la cinci puncte de amendă. Asta înseamnă, în bani, că amenda ar putea ajunge la 450 de lei – cam cât ar costa, de fapt, un scaun pentru bebeluş.

ADVERTISEMENT

Citeste mai mult pe RTV.NET

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri