Carousel hot news

Se schimbă Codul Rutier! Amenzi uriaşe pentru cei care nu respectă

Codul Rutier are din nou parte de modificări. Acesta va fi din nou schimbat, după ce ordonaanţa de urgenţă prevede reguli foarte drastice în legătură cu maşinile second hand....
18.07.2017 | 12:19
Se schimbă Codul Rutier! Amenzi uriaşe pentru cei care nu respectă

Codul Rutier are din nou parte de modificări. Acesta va fi din nou schimbat, după ce ordonaanţa de urgenţă prevede reguli foarte drastice în legătură cu maşinile second hand.

MAI a iniţiat recent un act normativ în care este trecută măsura prin care în cazul în care se schimbă proprietarul unei maşini, atunci Codul rutier stabileşte perioada în care acesta este obligat să anunţe autorităţile cu privire la tranzacţie.

Cod rutier modificari

Dacă acest lucru nu se va realiza, atunci înmatricularea maşinii va fi suspendată, urmând ca amenda pentru proprietar, în cazul în care acesta va circula cu ea se ridică la 2.900 ei.

„În situaţia în care noul proprietar nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termenul prevăzut la alin (4) (90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului – n. red.), înmatricularea vehiculului se suspendă de drept până la data transcrierii transmiterii dreptului de proprietare. În cazul în care până la transcriere intervin transmiteri succesive ale dreptului de proprietate asupra vehiculului, termenul (…) curge de la data primei transmiteri a dreptului de proprietate”, este explicat în proiectul de OG.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri