Life

Codin Maticiuc, sincer despre coronavirus. “Nu îmi vine să cred că trebuie să încep cu asta”

06.11.2020 | 15:29
Codin Maticiuc sincer despre coronavirus Nu imi vine sa cred ca trebuie sa incep cu asta
ADVERTISEMENT

Codin Maticiuc se află în izolare după ce a fost diagnosticat cu noul tip de coronavirus la finalul lunii octombrie, mărturisind că are o formă foarte ușoară a bolii. Juratul show-ului Masked Singer România și-a spus părerea sinceră, declarând că virusul din China chiar există. 

Supranumit „crai de Dorobanți”, omul de afaceri este de părere că boala nu este atât de nocivă și ușor transmisibilă cum arată autoritățile, fiind convins că virusul este periculos în special pentru persoanele în vârstă și pentru cele care suferă de boli cronice.

ADVERTISEMENT

Juratul de la Pro TV nu înțelege de ce autoritățile impun purtarea măștii de protecție în aer liber, la o plimbare prin parc, când oamenii au devenit mai conștienți și știu să se protejeze atunci când ajung în preajma unei mulțimi. În plus, Codin Maticiuc susține că sunt prea multe exagerări, nefiind de acord cu unele măsuri.

Codin Maticiuc, declarație sinceră despre COVID-19. Vedeta nu înțelege unele măsuri

„Părerea mea despre COVID-19. Nu mi-a cerut-o nimeni, poate nu vă interesează, dar eu mi-o exprim oricum. În primul rând acest virus există (Doamne, nu-mi vine să cred că trebuie să încep cu asta). Există, dar este mai puțin nociv și mai puțin transmisibil decât s-a crezut la început. 

ADVERTISEMENT

Că a fost prost evaluat sau că a suferit deja o mutație, greu de spus. Totuși, el încă are un procent de victime sigure: oameni în vârstă, oameni cu alte probleme de sănătate. Nu toți au norocul meu și al familiei mele pentru care COVID-19 a fost cea mai ușoară răceală din viața noastră. 

Primul lockdown l-am înțeles. Nu știam cu ce ne confruntăm și trebuia să ne protejăm. Măsurile de acum însă? Hai să le discutăm. E normal să avem grijă și să mai apăsăm câte o frână pentru a fi siguri că avem locuri la ATI. 

ADVERTISEMENT

Frână înseamnă mască în locuri închise, înseamnă spălat pe mâini, înseamnă anumite norme de distanțare chiar impuse. Până aici cred că toți cei care știu că pământul e rotund suntem de acord. 

Cu ce nu sunt de acord? Cu exagerările în general. Nu sunt de acord să port mască în aer liber, când mă plimb și sunt singur pe stradă. Dacă ajung la Universitate într-o mare de oameni o să mi-o pun de îndată singur. 

ADVERTISEMENT

Cred că oamenii în vârstă și cei cu comorbidități știute ar trebui să aibă chiar mai multă grijă decât ceilalți. Cu ce nu mai sunt de acord? Cu măsurile neegale, de legile cu dublu-standard.

De ce nu funcționează restaurantele chiar și cu o distanțare rezultată dintr-un procent de ocupare de 50%, dar companiile aeriene zboară cu avioanele pline și pasagerii umăr la umăr?

Mi-ar plăcea mai mult curaj la guvernanții noștri. Și poate deschidere. Să văd cum se întreabă «cum să facem să meargă business-urile». Să caute soluții. De închis e tare ușor”, a scris Codin Maticiuc pe Instagram, acolo unde a mărturisit că abia așteaptă să iasă din izolare.

Afaceristul în vârstă de 40 de ani a declarat că va continua inițiativa #spitalepublicedinbaniprivați, va termina secția de hematologie pediatrică și va continua cu secția nefrologie pediatrică de la Spitalul Fundeni, adică va moderniza întregul etaj 7.

Codin Maticiuc nu se oprește aici și după ce va încheia proiectele pe care le are în plan pentru Capitală va da o fugă și până la Craiova. Vedeta vrea să se mobilizeze legat de oncologie, în Bănie existând singura secție de acest gen de pe raza Olteniei.

ADVERTISEMENT