News

Codrin Ștefănescu, acuze după protestul la care au participat Simion și Șoșoacă: ”Românii s-au săturat de circ, foame, frig, sărăcie și umilințe”

Codrin Ștefănescu, aflat în funcția de secretarul general al Alianței Pentru Patrie (APP), lansează acuze dure după protestul la care au participat George Simion și Diana Șoșoacă.
03.10.2022 | 13:10
Codrin Stefanescu acuze dupa protestul la care au participat Simion si Sosoaca Romanii sau saturat de circ foame frig saracie si umilinte
Codrin Ștefănescu critică dur protestul de duminică: ”Simion, Șoșoacă & company! Dacă ați vrut circ, trebuia să anunțați că vreți doar circ!” Sursa foto: colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că se află într-o declarată opoziție față de actuala guvernare PNL-PSD-UDMR, fostul social-democrat Codrin Ștefănescu nu a văzut cu ochi buni protestele de stradă organizate recent de AUR.

Codrin Ștefănescu critică dur protestul de duminică: ”Simion, Șoșoacă & company! Dacă ați vrut circ, trebuia să anunțați că vreți doar circ!”

În opinia secretarului general al Alianței Pentru Patrie (APP), ”românii s-au săturat de circ, foame, frig, sărăcie și umilințe”.

ADVERTISEMENT

Într-un comunicat de presă, Codrin Ștefănescu a vorbit în termeni extrem de critici față de protestul organizat duminică, 2 octombrie 2022, în București.

Acesta îi arată cu degetul pe George Simion și Diana Șoșoacă, foști colegi în AUR, despre care spune că urmăresc doar circul de stradă. Ștefănescu le cere să nu-și bată joc de încredere cetățenilor.

ADVERTISEMENT

”Este tot mai clar că românii nu întrevăd prea curând o cale de ieșire din criza în care ne aflăm cu toții. Au început să-și piardă speranța și s-a instalat un periculos și general sentiment de blazare.

‘Protestul’ din 2 octombrie era o formă prin care Coaliției de Guvernare i se putea atrage atenția, în modul cel mai serios cu putință, că lucrurile merg într-o direcție total greșită.

ADVERTISEMENT

Anul acesta au protestat absolut toți: sindicate și marile confederații sindicale, asociații profesionale, organizațiile patronale, pensionarii.

Guvernul i-a sfidat pe toți, cu mult cinism și printr-o atitudine clar antiromânească. Nu a dialogat cu nimeni și nu a rezolvat nicio problemă din cele ridicate de protestatari.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, după toate aceste încercări eșuate ale oamenilor ieșiți în stradă, în sensul de a schimba comportamentul celor aflați la putere, când vrei să organizezi un protest ții cont de toate cele de mai sus. Adică, nu pregătești, tu ca partide așa zis ‘suveraniste’, un fâs, decât dacă fâsul este bine coordonat și dirijat din spate, ca să fie fâs.

Simion, Șoșoacă și Lazarus & company! Dacă ați vrut circ, atunci trebuia să anunțați că vreți doar circ! Nu să vă bateți joc de încrederea oamenilor! Nu să veniți fără niciun mesaj coerent! Nu să zbierați aceleași sloganuri goale și fără sens!”, spune Ștefănescu, conform Știripesurse.

Codrin Șetfănescu acuză o implicare a serviciilor în protestul de duminică

În opinia lui Ștefănescu, prin protestul de duminică, organizatorii ”au mai distrus o speranță a românilor, iar sistemul râde fericit de acest fiasco lamentabil”.

Oficialul APP acuză că în spatele mișcărilor de stradă ar fi serviciile secrete. ”Absolut toată lumea a simțit mirosul putred al unor mâini din servicii”, spune fostul membru PSD.

În spatele acestei „acțiuni” sau cum ați numit-o voi „protest”, toată lumea, dar absolut toată lumea a simțit mirosul putred al unor mâini din servicii, al aceluiași sistem manipulator, care, cu această ocazie, a mai închis încă o supapă periculoasă pentru putere: nervozitatea amplificată de nemulțumirea generală.

Românii au început să înțeleagă că cei care se prefac că îi reprezintă sunt fie bufoni, fie sclavii Bruxelles-ului aflați, astăzi, în înaltele funcții ale statului. Primii se încaieră public pentru a-și clama falsa grijă vis-a-vis de bunăstarea românilor, iar ceilalți se distrează pe seama bufonilor și își consolidează pozițiile pro-stăpânilor lor din străinătate”, mai spune Codrin Ștefănescu.

ADVERTISEMENT