Codrin Ștefănescu, ironic la adresa BEC: „A tras la sorți până a ieșit Klaus Iohannis, ca să ne intre în ochi din prima”

Bogdan Solomon   
în HotNews
29/09/2019, 17:13
Codrin Ștefănescu, ironic la adresa BEC: „A tras la sorți până a ieșit Klaus Iohannis, ca să ne intre în ochi din prima”
Codrin Ștefănescu, ironic la adresa lui Klaus Iohannis. Sursa foto: realitatea.net

Vestea că actualul președinte, Klaus Iohannis ocupă prima poziție pe buletinele de vot la alegerile prezidențiale din noiembrie nu i-a picat tocmai bine lui Codrin Ștefănescu. Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, fostul secretar general al Partidului Social Democrat susține că Biroul Electoral Central a tras la sorți ordinea candidaților până și-a îndeplinit scopul, acela ca Iohannis „„să ne intre-n ochi din prima”.

Codrin Ștefănescu, ironii pentru BEC și Klaus Iohannis

BEC a stabilit, prin tragere la sorți, ordinea candidaților pe buletinul de vot. Și au tot tras ei la sorți până le-a ieșit Klaus pe prima poziție. Ca să fie bine, să nu fie rău. Și să ne între-n ochi din prima. Simplu”, a scris Codrin Ștefănescu pe contul personal de Facebook.

În cursul zilei de sâmbătă, 28 septembrie, BEC a stabilit, prin tragere la sorți, ordinea pe buletinele de vot a candidaților care luptă pentru postul de președinte. Primii cinci sunt Klaus Iohannis, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor și Viorica Dăncilă, potrivit comunicatului publicat pe site-ul instituției. Urmează apoi Cătălin Ivan, Ninel Peia, Sebastian Popescu, John-Ion Banu, Mircea Diaconu, Bogdan Stanoevici, Ramona Bruynseels, Viorel Cataramă și Alexandru Cumpănașu.

Klaus Iohannis, ironizat de Codrin Ștefănescu. Sursa foto: europanews.ro
Klaus Iohannis, ironizat de Codrin Ștefănescu. Sursa foto: europanews.ro

Viorel Cataramă și Alexandru Cumpănașu, dosar penal la Parchet

Trebuie spus, însă, că BEC a depus plângere penală pe numele a doi candidați acuzați că au prezentat multe semnături ce conțin similitudini. Este vorba despre Viorel Cataramă și Alexandru Cumpănașu, Parchetul General anunțând recent că a preluat acest caz. În apărarea lor, atât omul de afaceri, cât și Alexandru Cumpănașu susțin că sunt victimele unui abuz din partea Biroului Electoral Central, care în ultima vreme își asumă rolul de actor politic, deși nu are o astfel de atribuție.

Primul tur al alegerilor prezidențiale are loc pe 10 noiembrie, în vreme ce al doilea tur se va desfășura în data de 24 noiembrie. Conform unei hotărâri de Guvern, românii din străinătate vor putea vota la primul tur al alegerilor prezidenţiale între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

 

Închide ×