News

Codrin Ştefănescu, reacţie după ce Klaus Iohannis a respins remanierea guvernamentală: “Se crede vătaf pe moşie”

Autor: Alexandra Chivu | 23.04.2019 | 19:24
Codrin Ştefănescu, reacţie după ce Klaus Iohannis a respins remanierea guvernamentală: “Se crede vătaf pe moşie”
Codrin Ştefănescu, reacţie după ce Klaus Iohannis a respins remanierea guvernamentală

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a reacționat după ce președintele României, Klaus Iohannis, a respins, marți, remanierea guvernamentală. Politicianul a declarat că în urma deciziei de a refuza propunerea PSD-ului șeful statului ”se crede vătaf peste moșie” și că partidul va avea o replică ”în cel mai scurt timp”.

Codrin Ștefănescu, reacție după ce Klaus Iohannis a respins remanierea guvernamentală

Politicianul a menționat că propunerile PSD-ului au fost legale, constituționale și democratice, astfel că nu înțelege refuzul liderului de stat.  „Ceea ce face Klaus Iohannis în acest timp este halucinant. Se crede vătaf peste moșie, că poate decide de unul singur sau cu camarila sa toate ideile care îi trec prin cap.

Propunerile au fost sprijinite de majoritatea parlamentară, aleasă democratic. Aceste propuneri sunt legale, constituționale, democratice. Ce face n-are legătură cu democrația, cu realitatea. PSD va avea o replică în cel mai scurt timp”, a declarat Codrin Ștefănescu.

Codrin Ştefănescu, reacţie după ce Klaus Iohannis a respins remanierea guvernamentală: “Se crede vătaf pe moşie”
Politicianul a menționat că propunerile PSD-ului au fost legale, constituționale și democratice, astfel că nu înțelege refuzul liderului de stat

Dăncilă: „Președintele încearcă să împiedice buna desfășurare a activității Guvernului României”

Siderată de refuzul liderului de stat a fost și premierul Dăncilă, considerând inacceptabilă și lipsită de fundament decizia sa de a respinge propunerile de numire a noilor miniștri pentru cele trei fotolii. „Sunt un om al dialogului și am încercat, așa cum era și firesc, să am cu președintele Iohannis o discuție premergătoare acestei decizii. Constat, cu regret, că președintele refuză colaborarea instituțională și că, în continuare, prin acțiunile sale încearcă să împiedice buna desfășurare a activității Guvernului României.

Din păcate, campania electorală rămâne pentru președintele Iohannis o miză mai importantă decât continuarea activității ministerelor și punerea în aplicare a măsurilor guvernamentale, în beneficiul românilor”, a transmis Șeful Executivului.

Propunerile Comitetului Executiv Național PSD au fost: Oana Florea, în locul Rovanei Plumb, pentru Fondurile Europene, Liviu Tit Brăiloiu, în locul Nataliei Intotero, la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și pe Eugen Nicolicea, în locul lui Toader, pentru Justiție.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE