News

Codrin Ștefănescu, reacție dură după ce Mircea Geoană a ajuns secretar general adjunct la NATO: ”Și atunci au amuțit toți. Șah mat!”

18.07.2019 | 15:05
Codrin Stefanescu reactie dura dupa ce Mircea Geoana a ajuns secretar general adjunct la NATO Si atunci au amutit toti Sah mat
Codrin Ștefănescu l-a numit pe Mircea Geoană ”fost șef al ciumei roșii”. Sursa foto: hepta.ro

Codrin Ștefănescu a reacționat imediat ce Jens Stoltenberg a anunțat cine va fi numit secretar general adjunct la NATO. Este vorba de fostul ministru de externe al României Mircea Geoană. 

Codrin Ștefănescu l-a atacat dur pe Mircea Geoană după a fost numit secretar general adjunct la NATO

Codrin Ștefănescu a scris pe contul personal de socializare un mesaj dur la adresa lui Mircea Geoană după ce a fost ales secretar general adjunct la NATO. Discuțiile pe această temă se desfășoară de câteva luni, fostul ministru de externe al României fiind susținut chiar și de premierul Viorica Dăncilă și președintele Klaus Iohannis.

„Un fost șef al “ciumei roșii” ajunge secretarul general adjunct NATO. Și atunci au amuțit toți. Șah mat!”, a scris Codrin Ștefănescu după ce secretarul general al Alianței a anunțat pe Twitter că l-a numit pe Mircea Geoană în această înaltă funcție a Alianței Nord Atlantice.

Mircea Geoană este primul diplomat român care primește această funcție. „Este un avocat ferm al legăturii transatlantice”, a spus Stoltenberg despre Geoană. Așadar, politicianul va ocupa această funcție a Alianței începând cu jumătatea lunii octombrie.

Anunțul a fost făcut pe Twitter de Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg
Mircea Geoană a fost numit secretar general adjunct la NATO. Codrin Ștefănescu l-a numit pe Mircea Geoană ”fost șef al ciumei roșii”. Sursa foto: hepta.ro

Ce spune Mircea Geoană despre numirea în funcția de secretar general adjunct la NATO

Mircea Geoană a declarat că este mândru de această distincție și a ținut să precizeze că este ”o uriașă provocare și o oportunitate”. „Sunt mândru să fiu desemnat de către Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, că următorul Secretar General Adjunct. Este, deopotrivă, o uriașa provocare și o oportunitate de a reprezenta interesele Alianței noastre, care asigură securitatea a peste 1 miliard de cetățeni. De-a lungul carierei mele diplomatice și politice am promovat legătură transatlantică și integrarea euro-atlantică a României.”, a declarat fostul pesedist.

„Sunt profund onorat să fiu desemnat pentru această poziție cheie ce reprezintă, de asemenea, o recunoaștere a importanței contribuții a României în cadrul NATO. Apreciez, în mod deosebit, susținerea politică și instituțională trans-partinice de care s-a bucurat candidatură mea”, a adăugat Geoană, potrivit digi24.ro.