News

Codruța Kovesi, acuzată din interior. Ce spune o judecătoare despre ea: “A înființat o secție ocultă la DNA”

10.06.2019 | 19:08
Codruta Kovesi acuzata din interior Ce spune o judecatoare despre ea A infiintat o sectie oculta la DNA

Laura Codruța Kovesi nu scapă de probleme. Printre cei care o contestă pe fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție, aflată acum în cursa pentru ocuparea postului de conducere în cadrul Parchetului European de la Bruxelles, se numără chiar și persoane din sistemul juridic românesc.

O judecătoare vine cu acuzații grave pentru Kovesi

Mai concret, judecătoarea Adina Daria Lupea, a lansat o serie de acuzații grave la adresa celei care a condus DNA, vreme de cinci ani, între 2013 și 2018. Magistrat în cadrul Curții de Apel Cluj Napoca, aceasta susține  că Laura Codruța Kovesi a pus bazele unei secții speciale pentru anchetarea judecătorilor, secție care funcționa chiar în structura Direcției Naționale Anticorupție.

Că tot se vorbește despre monstruoasa secție de anchetat magistrați, bau-baul democrației moderne, am și eu ceva de spus. Câți dintre dvs. știți că, fără știrea nimănui, pe căi ascunse, în DNA se înființase o secție specială de anchetat magistrați? Prin ordin al Codruței. Secția asta ocultă a instrumentat dosare cu noi câțiva ani buni. Acum, dacă există o SIIJ (Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție) înființată în bază legii, unde oamenii sunt numiți de CSM , nu politic, ne inflamăm de parcă am descoperit gaura la macaroană. Păi asta funcționa deja, doar sub altă tutelă” , a scris Adina Lupea, pe contul personal de Facebook.

Adina Daria Lupea, jduecător la Curtea de Apel Cluj, lansează acuzații dure la adresa Laurei Codruța Kovesi. Sursa foto:Evz.ro
Adina Daria Lupea, judecător la Curtea de Apel Cluj, lansează acuzații dure la adresa Laurei Codruța Kovesi. Sursa foto:Evz.ro

„În țara asta, meritocrația a devenit un lux”?

Totodată, în cadrul textului său publicat prin intermediul cunoscutei rețele de socializare, judecătoarea critică în termeni duri ascensiunea Laurei Codruța Kovesi, care a făcut, într-un timp relativ scurt, pasul de la ÎCCJ, către Parchetul General.

În țara asta, meritocrația a devenit un lux? Cred că da. Doamnă Kovesi și-a câștigat rangul de procuror de ÎCCJ din procuror de parchet de tribunal în instanță. O instanță care nu a ținut seama de precedentul judiciar. Și cu un CSM care nu a declarat apel în cauză. Câți nu ați dori să fiți judecați așa? ”, a mai transmis Adina Daria Lupea.