News

Codruţa Kovesi atacă guvernul Dăncilă: “Nu m-a susţinut”. Ce spune despre candidatura la şefia Parchetului European

Autor: Daniel Scripcaru | 14.07.2019 | 20:07
Laura Codruţa Kovesi atacă Guvernul Dăncilă

Fosta șefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, atacă Guvernul Dăncilă, într-un interviu acordat duminică pentru BBC, în care susține că Executivul nu a sprijinit cu nimic candidatura sa pentru șefia Parchetului European, dar a vorbit și despre fenomenul de corupție din România.

Laura Codruţa Kovesi atacă Guvernul Dăncilă

”Guvernul nu mi-a susținut candidatura la Parchetul European, dar acest lucru nu e important pentru mine. Nu am așteptat ajutorul lor (…) (Sunteți extrem de criticată de social-democrați după ce Liviu Dragnea a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC, instrumentat de DNA) Da, domnul Dragnea a fost implicat în două cazuri, a fost condamnat de două ori, dar pentru mine a fost un caz la fel ca toate celelalte.

Noi nu am investigat oameni pentru că aceștia făceau parte din diferite partide politice (…) Am încercat să dau tot ce e mai bun în munca mea. Am fost procuror pentru 23 de ani. Am 46 de ani, deci jumătate din viața mea am fost procuror, între care procurorul general al României și procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție”, a declarat fosta șefă a DNA.

Laura Codruţa Kovesi atacă Guvernul Dăncilă
Laura Codruţa Kovesi atacă Guvernul Dăncilă

Ce ar însemna obținerea postului de procuror șef european pentru Laura Codruța Koveși și pentru România

Laura Codruța Kovesi a spus că mentalitatea s-a schimbat în România, legat de fenomenul de corupție, amintind protestele masive împotriva Ordonenței 13. Kovesi a vorbit și despre candidatura ei la Parchetul European, dar și ce importanță ar avea obținerea funcției pentru ea, dar li pentru România.

”Dacă vorbim de corupție în România, sunt câteva lucruri importante de spus. În urmă cu 12 ani, corupția era un fenomen generalizat, era ceva obișnuit ca cineva să dea mită pentru a primi anumite servicii sau alte lucruri similare. Dar după ce am devenit membri ai Uniunii Europene, lupta împotriva corupției a început cu adevărat în România.

Mentalitatea s-a schimbat. În urmă cu doi ani, când Guvernul a încercat să dezincrimineze anumite fapte cum ar fi abuzul în serviciu, au fost proteste uriașe în România, mai mult de jumătate de milion de oameni au ieșit în stradă pentru a sprijini statul de drept și lupta împotriva corupției. Deci asta ne arată că mentalitatea în România s-a schimbat. Sper ca activitatea noastră cu echipa de la DNA a contribuit semnificativ la schimbarea acestei mentalități”, a mai adăugat Kovesi.

”În acest moment candidatura este foarte importantă nu doar pentru mine, ci este importantă de asemenea și pentru colegii mei și sistemul judiciar din țara mea. Pentru că în acest moment, independența sistemului judiciar este sub atac. Noi putem dovedi, eu și colegii mei, că prin această candidatură putem obține ceva pentru țara noastră și putem face ceva pentru a ne putea continua munca”, a mai spus Kovesi.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!