News

Codruța Kovesi. candidat al USR la prezidențiale? Kelemen Hunor dă o veste surprinzătoare

14.05.2019 | 14:08
Codruta Kovesi candidat al USR la prezidentiale Kelemen Hunor da o veste surprinzatoare

Kelemen Hunor oferă informația momentului din punct de vedere electoral. Codruța Kovesi ar putea candida la alegerile prezidențiale din partea Uniunii Salvați România (USR), iar acest zvon circulă de mai multă vreme pe la anumite oficine de partide. Liderul maghiarilor din România aruncă știrea exact în campania pentru europarlamentare.

Kelemen Hunor o vede pe Kovesi candidată USR la președinție

Kelemen Hunor a fost invitat la Adevărul Live unde a comentat mișcările de pe scena politică românească produse în ultimele zile. Acesta a constatat că Dacian Cioloș este mult sub nivelul lui Dragnea în sondajele de opinie și crede că USR s-ar putea să schimbe candidatul pentru prezidențialele de la toamnă.

Hunor este 100% convins că Laura Codruța Kovesi va candida dacă nu va fi aleasă procuror-șef european. Totodată, liderul UDMR susține că nu crede în ipoteza candidaturii lui Liviu Dragnea deoarece liderul PSD ar fi conștient că ar face mai mult rău partidului decât bine, imaginea lui fiind erodată deja de mult timp.

Dacian Cioloș e mai puțin iubit decât Dragnea, conform sondajelor. Sursa foto: HEPTA.RO

Hunor: ”Dacian Cioloș e mult și sub Dragnea”

Kelemen apreciază că singurul candidat cu potențial din partea partidelor aflate la putere este Călin Popescu Tăriceanu. Acesta, crede politicianul, ar avea șanse foarte mari să ajungă în turul doi cu, probabil, favoritul acestor alegeri, Klaus Iohannis. Hunor spune că lumea ar trebui să se concentreze foarte tare la următoarele mutări ale USR-PLUS, nu la cele ale PNL și PSD.

“Vine Kovesi, va candida Kovesi dacă nu se duce procuror-şef european? Sigur că va candida. Că de doi ani de zile se pregăteşte, se construieşte imaginea lui Kovesi. (…) Fiindcă aici există o logică – USR-ul trebuie să aibă un candidat, mai ales dacă scoate un rezultat bun la europarlamentare.

E o logică elementară din punct de vedere politic. Cu cine să meargă ? Dacian Cioloş e mult şi sub Dragnea”, este convingerea fermă a lui Hunor, care s-a pus în rolul unui analist politic pentru a comenta politica de la noi.