News

Codruța Kovesi primește sprijin important de la un lider din UE. Mesajul ferm pentru Liviu Dragnea

05.05.2019 | 10:51
Codruta Kovesi primeste sprijin important de la un lider din UE Mesajul ferm pentru Liviu Dragnea

Încă o voce puternică din Parlamentul European o susține pe Laura Codruța Kovesi în cursa pentru desemnarea șefiei Parchetului European, dar îl critică, totodată, pe liderul PSD, Liviu Dragnea! Mai mult, Guy Verhofstadt, lider al ALDE european, vrea modificarea legislației europene pentru blocarea fondurilor țărilor care nu se supun regulilor europene!

Ajutor pentru Laura Codruța Kovesi, critici pentru Liviu Dragnea

Guy Verhofstadt, lider al ALDE european, scrie că Uniunea Europeană trebuie să o susțină pe Laura Codruța Kovesi în cursa pentru șefia Parchetului European și face acuzații foarte grave la adresa lui Liviu Dragnea, pe care ăl acuză chiar că i-a înscenat un dosar cu acuzații false Laurei Codruța Kovesi!

Într-un articol publicat pe platforma Project Syndicate, liderul grupului ALDE din Parlamentul European scrie că ”Dragnea face totul pentru a o discredita pe Kovesi” și că răspunsul celorlalte state UE, dar și al Consiliului, ar trebui să fie susținerea fostei șefe DNA în cursa pentru șefia nou-creatului Parchet European.

Ajutor Laura Codruta Kovesi
Liderul ALDE european o sustine pe Laura Codruta Kovesi, dar ii critica pe Dragnea si pe Tariceanu foto:hepta.ro

Guy Verhofstadt cere excluderea partidului lui Călin Popescu Tăriceanu din familia europeană ALDE

Verhofstadt, aflat în campanie electorală pentru un nou mandat de membru al Parlamentului European, cere instituțiilor europene să modifice legislația astfel încât să condiționeze fondurile UE de respectarea regulilor.

”Consiliul European și Parlamentul trebuie să adopte legislație care să permită suspendarea subvențiilor în cazul statelor ale căror guverne nu respectă regulile și standardele UE. Guvernele care subminează sistematic statul de drept și presa liberă nu ar trebui să beneficieze de pe urma fondurilor de coeziune”, a scris liderul ALDE.

Guy Verhofstadt nu l-a uitat nici pe liderul ALDE din România, Călin Popescu Tăriceanu. Liderul ALDE european a criticat dur în ultimele luni partidul din România condus de Călin Popescu Tăriceanu și a cerut excluderea acestuia din marea familie europeană ALDE.