News

Codruța Kovesi, primul interviu după o lungă perioadă de tăcere. Ce are gând să facă fosta șefă a DNA

11.06.2019 | 16:32
Codruta Kovesi primul interviu dupa o lunga perioada de tacere Ce are gand sa faca fosta sefa a DNA

Laura Codruța Kovesi nu este dispusă să renunțe la lupta pentru funcția de procuror șef al Parchetului European! Fosta șefă a DNA a spus, într-un interviu acordat publicației Politico, că se va lupta până în ultima secundă. Kovesi a spus că a câștigat meciuri în ultima secundă, pe vremea când juca baschet.

Laura Codruța Kovesi nu renunță la candidatura pentru șefia Parchetului European

Laura Codruța Kovesi le-a spus jurnaliștilor că nu s-a gândit ”sub nicio formă” să-și retragă candidatura pentru Parchetul European. „Atâta vreme cât procedura nu este finalizată, încă am o şansă de a obţine această funcţie şi mă lupt pentru această şansă, până în ultima secundă”.

„Sub conducerea mea, DNA a devenit un model de bune practici în sud-estul Europei cu privire la corupţia la nivel înalt. Faptul că am investigat atât de multe cazuri înseamnă că ştiu foarte bine care este ipologia infracţiunilor. Odată ce ştii cum se face fapta, ştii şi cum să-i prinzi”, spune Kovesi, care accentuează faptul că experienţa pe care a obţinut-o ar fi importantă şi la nivel european.

Kovesi nu vrea să candideze la președinția României

„Corupţia nu s-a inventat în România, nu este un brand nou” spune Kovesi care a recunoscut şi că a întâmpinat dificultăţi din partea politicului. „Ce este sigur este că sunt un candidat care nu se bucură de sprijinul statului român, în timp ce colegul meu francez se bucură de sprijinul statului francez. În timpul negocierilor, sprijinuli pe care guvernul României îl oferă sau nu îl oferă poate să conteze”. Pe de altă parte, Kovesi spune că lipsa de sprijin din partea României nu este decisivă.

Fosta șefă a DNA a respins speculaţiile conform cărora ar vrea să intre în politică şi să candideze la preşedinţia ţării, menţionând că nu are nicio intenţie de a părăsi profesia de magistrat. Kovesi spune că are răbdare şi că aşteaptă să vadă rezultatul negocierilor dintre Consiliu şi Parlament.

„Am jucat baschet în trecut şi au fost situaţii în care am câştigat meciuri importante chiar în ultima secundă. Chiar şi când adversarul te conduce, în ultima clipă poţi să înscrii un gol şi să câştigi”.

Laura Codruța Kovesi spune că  are și un aalt plan, în cazul în care nu va fi desemnată Procurorul Șef al Uniunii Europene. „Întotdeauna există un plan B, întotdeauna am şi alte planuri. Dar acum, planul meu este să rămân şi să mă lupt pentru această candidatură”, a mai declarat Kovesi