News
notix pixel id

Codruța Kovesi rupe tăcerea! Fosta șefă a DNA critică Guvernul după amânarea judecării plângerii la CEDO

08.05.2019 | 16:54
Kovesi critică GuvernulSursa Foto: Hepta

Laura Codruța Kovesi rupe tăcerea și critică aspru Guvernul pentru amânarea în judecată a plângerii depuse la CEDO. Fostul procuror șef al DNA a declarat, în cursul zilei de miercuri, că este “doar o încercare de a amâna acest proces din partea Guvernului”, potrivit Agerpres.

Kovesi, critici pentru Guvern din cauza amânării judecării plângerii la CEDO

Laura Codruța Kovesi a declatrat, în cursul zilei de miercuri, 8 mai, că este vorba de o procedură de urgență, așa că nu ar fi trebuit amânată plângerea la CEDO așa cum s-a întâmplat. “Aşa după cum Curtea Europeană a Drepturilor Omului a informat ambele părţi, procedura de judecată este una de urgenţă.

Deci este cumva aberant să vii să ceri un termen de două luni, în condiţiile în care vorbim de o procedură de urgenţă şi în condiţiile în care termenele la CEDO care se dădeau pentru amânări sunt de obicei de trei săptămâni”, a spus Kovesi, la ieşirea de la CSM, întrebată despre faptul că Guvernul României ar fi solicitat o amânare în acest caz.

Kovesi critică Guvernul
Laura Codruta Kovesi critică Guvernul pentru amânarea plângerii la CEDO
Sursa Foto: Hepta

“Termenele CEDO pentru amânări sunt de trei săptămâni”

Fosta șefă a Direcției Maționale Anticorupție a arătat că nu face niciun prognostic în legătură cu decizia Curții Europene a Drepturilor Omului. De asemenea, a mai precizat că obligația sa cu privire la situația în cauză. “Obligaţia mea de a răspunde este după ce primim răspunsul Guvernului.

În momentul în care Guvernul răspunde, noi (…) facem un răspuns la Curte în momentul în care se fixează un termen”, a mai spus Kovesi. Laura Codruța Kovesi a depun o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în luna decembrie a anului 2018 în care arăta că i-au fost încălcate drepturile în momentul în care a fost revocată din funcția de procuror-șef al DNA.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri