ADVERTISEMENT
Nicio categorie

Codul Fiscal, modificat de 120 de ori în 10 ani. Finanţele pregătesc noi taxe

În 10 ani, Codul Fiscal s-a modificat de 120 de ori, spre disperarea patronilor de firme şi a simplilor plătitori de taxe. Încă o propunere de modificare a acestui act normativ aduce creşteri...
Autor: Răzvan Scarlat | 23.01.2014 | 07:55
Codul Fiscal, modificat de 120 de ori în 10 ani. Finanţele pregătesc noi taxe

În 10 ani, Codul Fiscal s-a modificat de 120 de ori, spre disperarea patronilor de firme şi a simplilor plătitori de taxe. Încă o propunere de modificare a acestui act normativ aduce creşteri ale unor taxe, dar şi mai multă birocraţie, anunţă digi24.ro.

ADVERTISEMENT

Românii care produc băuturi alcoolice în propria gospodărie vor plăti taxe mai mari. Acciza va ajunge la 500 de euro pe suta de litri de alcool pur, cu 25 de euro mai mult decît în prezent. Valorile sînt valabile numai pentru micile distilerii, cu o capacitate de cel mult 1.000 de litri de alcool.

Şi luxul se scumpeşte. Bijuteriile din platină sau cele combinate cu aur, indiferent de puritate, vor fi accizate cu 2 euro pe gram, faţă de 1 euro pe gram, cum erau taxate pînă acum.

ADVERTISEMENT

Fiscul înăspreşte condiţiile prin care îi poate controla pe cei care nu îşi declară veniturile. Selectarea acestora se va face în funcţie de aşa-numita analiză de risc. Adică inspectorii se vor uita la proprietăţile, maşinile şi bijuteriile deţinute de acele persoane, cît şi la venituri. Dacă datele nu coincid cu cele declarate, atunci vor trebui să plătească impozit pe diferenţă.

Nici străinii nu scapă de vizite la autorităţi. Pînă pe 30 iunie, ei vor trebui să-şi declare la primărie casele şi terenurile.

ADVERTISEMENT

Sînt însă şi veşti bune. Veniturile obţinute din jocurile de noroc nu vor mai fi impozitate, iar proprietarii maşinilor de epocă de peste 3.000 de centimetri cubi vor fi şi ei scutiţi de accize.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!