Hotnews

CODUL FISCAL va fi AMÎNAT. Dragnea: “Nu mai putem vorbi de o sesiune extraordinară”

Liderii partidelor de guvernare s-au reunit, luni, la sediul PSD, pentru a discuta despre reexaminarea Codului Fiscal, principala miză a dezbaterilor fiind reducerea TVA. La finalul reuniunii, Liviu...
Autor: Ionuţ Cataramă | 24.08.2015 | 11:50
CODUL FISCAL va fi AMÎNAT. Dragnea:

Liderii partidelor de guvernare s-au reunit, luni, la sediul PSD, pentru a discuta despre reexaminarea Codului Fiscal, principala miză a dezbaterilor fiind reducerea TVA. La finalul reuniunii, Liviu Dragnea a anunţat că liderii coaliţiei propun pentru joi, 27 august, o întâlnire a liderii partidelor parlamentare pentru o decizie politică finală privind Codul Fiscal. Noul Cod ar urma să intre în dezbaterea Parlamentului în sesiunea ordinară, asta în condiţiile în care senatorii au fost deja chemaţi luni în sesiune extraordinară.

Senatorii s-au reunit, luni, în sesiune extraordinară, pentru a dezbate cererea de reexaminare a Codului Fiscal, formulată de către preşedintele Klaus Iohannis.

În paralel, la sediul PSD a fost convocată o reuniune a liderilor Coaliţiei, prima după revenirea din concediu a preşedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea. La finalul reuniunii, Dragnea a anunţat luni că liderii coaliţiei au decis să fie amânat votul asupra cererii de reexaminare a noului Cod fiscal pentru sesiunea parlamentară ordinară şi le-a propus reprezentanţilor Opoziţiei ca joi să aibă o întâlnire pe această temă.

La discuţiile de la PSD au participat şi premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea (UNPR) şi, din partea ALDE, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi ministrul Daniel Constantin.

Liviu Dragnea, presedintele PSD, a declarat, după reuniunea coaliţiei, ca partidele de la guvernare propun pentru joi, 27 august, o intalnire intre liderii partidelor parlamentare pentru o decizie politica finala privind Codul Fiscal. Dragnea a mai spus ca asteapta ca o decizie politica finala si un vot final pe Codul Fiscal sa fie dat in sesiunea ordinara a Parlamentului, ceea ce inseamna aminarea votului pentru luna septembrie.

“A fost o întâlnire tehnică pe Codul Fiscal, urmează să se ia decizia politică de către conducerile partidelor parlamentare. Nu putem lua o decizie politică astăzi, este un subiect prea important. Propunerea coaliţieie este ca, în această săptămână, posibil ar fi joi şi sperăm ca şi colegii din opoziţie să fie de acord să avem o întâlnire a liderilor politici, să luăm decizia politică astfel încât în sesiunea normală să dăm votul pe această solicitare de reexaminare a preşedintelui. Practic nu mai putem vorbi de sesiune extraordinară a Parlamentului. Este mult mai important să măsurăm de două ori, dar să tăiem o dată”, a explicat Dragnea.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!