News

Codul Rutier, modificat după tragicul accident în care au murit 2 fete? Propunerea unui deputat

01.03.2021 | 15:35
Codul Rutier modificat dupa tragicul accident in care au murit 2 fete Propunerea unui deputat
ADVERTISEMENT

Codul Rutier ar putea fi modificat după tragedia din Capitală, acolo unde 2 fete au fost ucise, în weekend, de o șoferiță care circula cu viteză pe o stradă îngustă din cartierul Andronache.

Inițiativa schimbărilor de legislație îi aparține unui deputat de la USR-PLUS, este vorba despre Cătălin Teniță, cel care a anunțat public că vrea să se implice ”pentru a face ceva”.

ADVERTISEMENT

Acesta spune că a avertizat ”de mai multe ori că deschiderea autostrăzii, care deversează trafic de viteză pe acele străduțe înguste, cuplată cu lipsa unui parc în zonă este absolut criminală”.

Un deputat cere modificări în Codul Rutier, după accidentul în care au murit 2 fete

Sâmbătă, în Capitală, o șoferița de 56 de ani care circula cu viteză în cartierul Andronache, a produs un accident tragic, soldat cu moartea a două fete aflate pe trotuar.

ADVERTISEMENT

În urma acestui eveniment dramatic, USR-PLUS propune modificarea Codului Rutier. Mai exact, deputatul Cătălin Teniță propune ca viteză să fie limitată la 30 km/oră în toate zonele din intravilan, pe străduțe înguste, de câte o bandă, cu trotuare înguste de o parte și de cealaltă.

”Eu am să mă implic pentru a face ceva aici. Și la nivel local. Dar cred că trebuie deschisă și o discuție despre limitele de viteză în toate zonele din intravilian, pe străduțe înguste, de câte o bandă, cu trotuare inguste de o parte și de cealaltă.

ADVERTISEMENT

Cred că acolo viteza maximă nu trebuie să fie mai mare de 30 de km, asa cum este în multe dintre orașele europene în condiții similare.

Cred că trebuie introdusă această limitare în Codul Rutier, nu lăsată la aprecierea administratorilor de infrastructură. Ei trebuie să aibă doar obligația de a marca corespunzător segmentele de drum și eventual de a lua măsurile de limitare fizică a vitezei.

ADVERTISEMENT

Pur și simplu nu am cuvinte pentru durerea infinită a parinților, pentru modul în care au fost zdrobite două vieți la început de drum, inclusiv din neglijența autorităților de a preveni astfel de cazuri”, a scris deputatul pe Facebook.

Cum a explicat șoferița accidentul tragic din Capitală

Într-o primă fază, șoferița vinovată de decesul fetelor a afirmat că era prima dată când conducea o mașină cu cutie automată și a apăsat pe accelerație, în loc să frâneze. Femeia a fost audiată la sediul Brigăzii Rutiere și i-au fost prelevate probe biologice. Femeia de 56 ani este cercetată pentru ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT