CODUL RUTIER, schimbat prin CODUL PENAL. Ce riscă şoferii care consumă alcool după comiterea unei infracţiuni

Modificările aduse Codului Penal printr-o ordonanţă de urgenţă aflată în dezbatere publică la Ministerul Justiţiei vor avea repercusiuni pentru Codului Rutier....
19.01.2017 | 09:12
CODUL RUTIER schimbat prin CODUL PENAL Ce risca soferii care consuma alcool dupa comiterea unei infractiuni
ADVERTISEMENT

Modificările aduse Codului Penal printr-o ordonanţă de urgenţă aflată în dezbatere publică la Ministerul Justiţiei vor avea repercusiuni pentru Codului Rutier.

COD RUTIER 2017: Veşti proaste pentru şoferii care consumă alcool la volan sau după comiterea unei infracţiuni în calitate de conducător auto.

ADVERTISEMENT

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală va avea efecte şi asupra infracţiunilor prevăzute de Codul Rutier. 

5. Alineatul (1) al articolului 336 se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art.336 – (1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.”

ADVERTISEMENT

6. După articolul 336 se introduce un nou articol, articolul 3361,cu următorul cuprins:

Art.3361. Consumul de alcool sau de alte substanţe ulterior producerii unui accident de circulaţie

(1) Fapta conducătorului unui vehicul sau a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, ori a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a consuma alcool, produse ori substanţe stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora, după producerea unui accident de circulaţie care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, până la recoltarea probelor biologice, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

(2) Nu constituie infracţiune consumul de medicamente cu efecte similare produselor sau substanţelor stupefiante, după producerea accidentului de circulaţie şi până la sosirea poliţiei la faţa locului, dacă acestea sunt administrate de personal medical autorizat, în cazul în care acestea sunt impuse de starea de sănătate sau de vătămarea corporală a conducătorului auto.”

ADVERTISEMENT

Sursă: romaniatv.net