Fotbal international

Cody Gakpo, reușită minunată în meciul Olanda – Ecuador. ”Uriașul” lui PSV Eindhoven a egalat un record deținut de Memphis Depay. Video

Cody Gakpo se înscrie apăsat în rândul jucătorilor care își pun amprenta pe Cupa Mondială, după ce a reușit un gol extraordinar în partida Olanda - Ecuador.
25.11.2022 | 20:30
Cody Gakpo reusita minunata in meciul Olanda  Ecuador Uriasul lui PSV Eindhoven a egalat un record detinut de Memphis Depay Video
Cody Gakpo se înscrie apăsat în rândul jucătorilor care își pun amprenta pe Cupa Mondială, după ce a reușit un gol extraordinar în partida Olanda - Ecuador
ADVERTISEMENT

”Batavii” erau cu gândul la o calificare rapidă în optimile de finală, iar jucătorul lui PSV Eindhoven a deschis scorul extrem de rapid.

Reușită de senzație a lui Cody Gakpo în Olanda – Ecuador

Trecuseră doar 6 minute din întâlnirea Olanda – Ecuador, din etapa a 2-a a Grupei A de la Cupa Mondială, când Cody Gakpo a ieșit la rampă cu o reușită magistrală care dădea mari speranțe elevilor lui Louis van Gaal.

ADVERTISEMENT

În încercarea de a-l deposeda pe Steven Bergwijn în jumătatea proprie, un fotbalist ecuadorian a trimis balonul înspre careul propriu, acolo unde pândea atent mijlocașul Davy Klaasen.

Jucătorul lui Ajax Amsterdam nu a stat prea mult pe gânduri și i-a așezat mingea cu călcâiul lui Gakpo. ”Uriașul” de 1,93 metri a preluat cu dreptul, și-a așezat perfect balonul pe stângul și a lansat o torpilă de la 16 metri care l-a lăsat fără replică pe portarul Hernan Galindez.

ADVERTISEMENT

A fost al doilea gol pentru Cody Gakpo la această Cupă Mondială, după ce a reușit să deschidă scorul și în meciul de debut, câștigat de olandezi cu 2-0 în fața Senegalului. Atunci, pe finalul întâlnirii, noul star al ”portocalei mecanice” a înscris cu o lovitură de cap profitând de o ieșire greșită a portarul Edouard Mendy.

Gakpo, cifre impresionante în acest sezon

Cu golul marcat împotriva Ecuadorului, Cody Gakpo a intrat definitiv în istoria naționalei batave. El este doar al doilea jucător olandez care a înscris în primele două apariții la Cupa Mondială, după Memphis Depay în 2014.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul de 23 de ani, cotat la 45 de milioane de euro, are un sezon fantastic. El a fost implicat direct în 34 de goluri în cele 28 de meciuri jucate pentru PSV Eindhoven și națională în acest sezon, marcând de 16 ori și oferind 18 pase decisive.

Chiar înainte de Cupa Mondială, șefii clubului olandez au refuzat o ofertă de 40.000.000 de euro pentru cedarea lui Cody Gakpo, venită din partea formației Leeds United. Și Manchester United s-a interesat de serviciile jucătorului, dar nu a vrut să plătească 50 de milioane de euro, atât cât cereau olandezii.

ADVERTISEMENT

Ar putea fi o nouă afacere păguboasă pentru colosul din Premier League, deoarece este de așteptat ca Gakpo să coste mult mai mult după evoluțiile de la Cupa Mondială, iar alte cluburi mari ale fotbalului să înceapă să se intereseze de el.

ADVERTISEMENT