ADVERTISEMENT
Carousel hot news

Coechipierul lui Alexe a învins cancerul testicular

Bucuria promovării pentru marea surpriză din Serie A, micuţa echipă Sassuolo, unde a ajuns recent dinamovistul Marius Alexe,  era pe cale să fie umbrită de neaşteptata apariţie a unei...
Autor: Sorin Dumitrescu | 22.07.2013 | 14:39
Coechipierul lui Alexe a învins cancerul testicular
Pentru şase meciuri Acerbi a ămbrăcat şi tricoul lui AC Milan, dar nu a reuşit să reziste printre rossoneri

Bucuria promovării pentru marea surpriză din Serie A, micuţa echipă Sassuolo, unde a ajuns recent dinamovistul Marius Alexe,  era pe cale să fie umbrită de neaşteptata apariţie a unei situaţii dramatice în vestiarul neroverdi.

ADVERTISEMENT

Sosit în această vară de la Genoa, pentru o sumă destul de impresionantă pentru puterile financiare ale lui Sassuolo, 3,5 milioane euro, fundaşul Francesco Acerbi era văzut drept un jucător cheie în tentativa de menţinere în primul eşalon. Însă, la o ecografie de rutină medicii au descoperit o formaţiune tumorală la nivelul testiculelor şi pe 17 iulie jucătorul a fost operat, cu succes, după cum au declarat atît purtătorul de cuvînt al clubului, cît şi cel al instituţiei spitaliceşti. Acum Acerbi, care se afla şi în vizorul selecţionerului Italiei, Cesare Prandelli, va intra în perioada de refacere, revenirea sa pe gazon urmînd a se produce, dacă totul va fi bine, undeva spre sfîrşitul lunii august, începutul lui septembrie.

Cancerul testicular, o afecţiune care a lovit mulţi sportivi

Cancerul la testicule este o afecţiune destul de frecvent întîlnită în lumea sportului. Au reuşit să învingă cumplita boală rutierul american Lance Armstrong, în 1996, fotbaliştii Liuboslav Penev, în 1994 şi Jose Francisco Molina, în 2002, Alan Stubbs, mijlocaş scoţian de la Celtic, Ebbe Sand, vîrful naţionalei daneze, pentru care a dat 22 de goluri, campionul olimpic la patinaj artistic, americanul Scott Hamilton, în 1997, campionul olimpic la nataţie, canadianul Alex Baumann, în 1999

ADVERTISEMENT

Cristi Dulca a biruit moartea

Deşi este singurul tip de afecţiune malignă care are o rată de vindecare uriaşă, în jur de 95 la sută, totuşi aflarea unei astfel de ştiri nu poate avea darul să menţină liniştea unui om care primeşte o asemenea veste. Aşa a fost şi cu actualul antrenor de la Gaz Metan Mediaş, Cristi Dulca, care s-a luat la trîntă cu moartea pentru prima dată în 2008, iar a doua oară în 2011. ”Niciodată nu am acceptat idea ca am să pierd această bătălie. Am fost convins că eu voi ieşi învingător şi acum pot spune că lucrurile au intrat în normal” – a declarat Dulca. Şi handbalistul celor de la Energia Pandurii Târgu Jiu, sîrbul Milan Vukas, a ajuns la numai 23 de ani pe masa de operaţie a unui spital din Belgrad. Acum el se poate declara învingător, dar spune că experienţa este absolut traumatizantă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!