News

Coincidenţă incredibilă la Poli Iaşi! Nocturna moldovenilor a mai picat la două meciuri. Cum i-a salvat TAS

02.11.2020 | 11:26
Coincidenta incredibila la Poli Iasi Nocturna moldovenilor a mai picat la doua meciuri Cum ia salvat TAS
ADVERTISEMENT

Poli Iaşi a pierdut la masa verde meciul cu Viitorul din etapa a 9-a, după ce nocturna stadionului “Emil Alexandrescu” a picat. FANATIK îţi prezintă coincidenţa incredibilă din istoria moldovenilor, care au mai avut probleme la două meciuri cu lumina şi cum au fost salvaţi de TAS în 2008.

Fotbalul din Casa Pariurilor Liga 1 a trăit un nou moment incredibil duminică, după ce Poli Iaşi – Viitorul a fost abandonat în a doua repriză, când formaţia din Copou abia marcase al doilea gol. Nocturna le-a jucat feste moldovenilor şi înaintea meciului, startul partidei fiind amânat cu aproape o oră.

ADVERTISEMENT

Nu este prima oară când Poli Iaşi are probleme cu nocturna, iar ultima păţanie s-a întâmplat tot împotriva unei echipe dobrogene. Pe 23 august 2008, moldovenii pierdeau la masa verde meciul cu Farul Constanţa, după ce instalaţia de iluminat a stadionului s-a defectat înaintea meciului.

Poli Iaşi, probleme cu nocturna la meciul cu Farul. TAS i-a salvat în 2008

În urmă cu 12 ani, Poli Iaşi pierdea cu 0-3 meciul împotriva Farului, însă decizia a stat în picioare pentru o scurtă perioadă de timp. Istvan Kovacs, arbitrul partidei din 2008, a aşteptat 32 de minute ca problema să fie remediată, ca mai apoi să fluiere finalul meciului.

ADVERTISEMENT

Poli Iaşi a depus un memoriu prin care cerea reprogramarea meciului, în timp ce Farul îşi dorea să câştige partida la masa verde. Pe 16 septembrie, Comisia de Apel a FRF respingea apelul formulat de constănţeni, iar aceştia s-au adresat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Moldovenii au câştigat şi la TAS litigiul cu Farul Constanţa, astfel că meciul a fost programat să se dispute pe 12 octombrie. Poli Iaşi a câştigat duelul, scor 2-1, golurile victoriei fiind înscrise de Dominik Bersnjak şi Romulus Miclea. La finalul sezonului, Farul a retrogradat în Liga 2, în timp ce moldovenii au fost salvaţi de Cristiano Bergodi.

ADVERTISEMENT

Probleme şi înainte de meciul cu Farul

Cu 15 zile înainte de meciul cu Farul, nocturna de pe stadionul “Emil Alexandrescu” i-a atenţionat pe oficialii formaţiei din Copou. Pe 8 august 2008, în minutul 36 al meciului Poli Iaşi – FCSB 0-2, instalaţia de iluminat a arenei s-a defectat.

Augustus Contantin a oprit desfăşurarea partidei pentru cinci minute, meciul fiind reluat chiar dacă nocturna nu lumina la capacitate maximă.

ADVERTISEMENT

Nocturna din Iaşi a cedat cu doi zile înainte de împlinirea a 14 ani de folosinţă

Instalaţia de iluminat a stadionului “Emil Alexandrescu” fusese dată în folosinţă pe 3 noiembrie 2006, la meciul Poli Iaşi – Gloria Bistriţa 0-1. “Și va fi să fie înfruntare cum n-o mai fostu în târgul ieșilor supt lumina lămpilor!”, scria pe biletul de intrare la meciul de acum 14 ani, care costa “5 parale”.

Pe 1 noiembrie 2020, nocturna de pe stadionul “Emil Alexandrescu” nu a funcţionat înainte de meciul Poli Iaşi – Viitorul, motiv pentru care partida a început cu întârziere. În minutul 54, instalaţia de iluminat a picat pentru a doua oară şi Horia Mladinovici a fluierat finalul partidei. Conform regulamentului FRF, moldovenii vor pierde meciul la masa verde.

ADVERTISEMENT