Sport

Coincidenţele care anunţă că Lionel Messi va câştiga Campionatul Mondial din 2022! Cinci semne pentru succesul Argentinei în Qatar

Lionel Messi s-a calificat cu Argentina la Campionatul Mondial din 2022, iar fanii "pumelor" visează la un succes final în Qatar. Sunt cinci coincidenţe care anunţă victoria totală în turneul final din toamnă.
31.03.2022 | 15:30
Coincidentele care anunta ca Lionel Messi va castiga Campionatul Mondial din 2022 Cinci semne pentru succesul Argentinei in Qatar
Coincidenţele care îl face pe Lionel Messi să viseze la câştigarea Campionatului Mondial din 2022
ADVERTISEMENT

Argentina aşteaptă de 36 de ani un succes la Campionatul Mondial, după ce titlul a fost ratat în două ocazii, în 1990 şi 2014. Lionel Messi şi-a dorit mereu să obţină marele trofeu, însă ediţia din 2022 pare să fie ultima şansă. FANATIK îţi prezină cinci coincidenţe anunţă un posibil succes istoric pentru starul lui PSG.

Cele cinci coincidenţe care anunţă succesul lui Lionel Messi la Campionatul Mondial din 2022

Pentru Lionel Messi, Mondialul din 2022 va fi cel de-al cincilea la care va participa cu echipa naţională a Argentinei. În 2006, pe când avea 19 ani, a jucat prima oară la un turneu final, cel din Germania, şi a bifat doar 121 de minute în 3 meciuri. Cel mai aproape de succes a fost în 2014, când argentinenii au pierdut finala în faţa nemţilor.

ADVERTISEMENT

Transferul la PSG, garanţia unui succes la Mondial

În vara lui 2001, Ronaldinho venea în Europa şi semna cu PSG, după ce fusese dorit de Arsenal. Un an mai târziu, la Mondialul din Coreea de Sud şi Japonia, Brazilia devenea campioană, iar starul parizienilor înscria un gol de kinogramă în sfertul cu Anglia.

După 16 ani, în vara lui 2017, Kylian Mbappe semna cu PSG, după ce AS Monaco îl împrumutase pentru un an, ca mai apoi să fie transferat definitiv. Vara următoare, în Rusia, atacantul punea umărul la succesul Franţei la Mondial şi egala un record al lui Pele, din 1958.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi a ajuns la PSG, în vara anului trecut, după ce Barcelona nu i-a putut înregistra contractul. Acum, fotbalistul de 34 de ani e deja cu gândul la Mondialul din Qatar, care ar putea să fie ultima competiţie la care va participa cu naţionala Argentinei.

Messi şi Maradona au pierdut finale cu Germania

La Mondialul din 1990, Argentina, cu Diego Maradona pe teren, a sperat că-şi va apăra trofeul câştigat la ediţia precedentă. În finala de la Roma, Germania şi-a luat revanşa pentru înfrângerea din 1986 şi a câştigat turneul final chiar în faţa argentinienilor.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi a trăit, la rândul lui, drama unei finale pierdute la un Campionat Mondial, tot în faţa Germaniei. La ediţia din 2014, argentinienii au ratat trofeul, după ce nemţii s-au impus, scor 1-0, la fel ca în 1990.

Parcurs similar pentru Messi şi Maradona

La Campionatele Mondiale, Diego Maradona a bifat patru prezenţe, iar încununarea a fost ediţia din 1986, când a câştigat trofeul. În rest, fostul mare fotbalist a mai bifat o finală pierdută, în 1990, şi optimile de finală, în 1994, când a fost depistat pozitiv în faza grupelor şi a ratat meciul cu România. În 1982, în Spania, Argentina s-a oprit în faza a doua a grupelor, care a dispărut de la ediţia din 1986.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Lionel Messi a pierdut o finală, în 2014, a ajuns de două ori în sferturile de finală, în 2006 şi 2010, şi a bifat o eliminare în optimile de finală, în 2018.

Legătura dintre El Clasico şi Argentina

În mai 1986, în optimile Cupei Ligii Spaniei, Barcelona o umilea pe Real Madrid, pe “Bernabeu”, scor 4-0. După 36 de ani, în martie 2022, catalanii s-au impus din nou, cu acelaşi scor, pe terenul marii rivale, în La Liga. A fost al treilea El Clasico de când Lionel Messi a părăsit formaţia de pe “Camp Nou”.

Ca în 1986, Canada revine la un Campionat Mondial

La Mondialul din 1986, când Argentina a câştigat ultima oară trofeul, printre echipele participante s-a aflat şi Canada. “Les Rouges” au pierdut toate cele trei meciuri din faza grupelor, fără să marcheze un gol. Acum, canadienii revin la un Campionat Mondial, tot cu un antrenor englez. În 1986, Canada era antrenată de Tony Waiters, acum de John Herdman, fostul selecţioner al naţionalei de fotbal feminin.


  • (P) Cota NETBET pentru PSG – Lorient: 2,10 este cota pentru „PSG câştigă la zero”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT