Pastila federală: Despre coincidenţe

Nicolae Pop   
in Sport
26/03/2018, 18:14
Pastila federală: Despre coincidenţe

Există în viaţa lui Răzvan Burleanu câteva coincidenţe incredibile, asupra cărora, cu riscul de a rămâne strâmbi, merită să ne… aplecăm puţin.

Prima, a fost decorarea de către preşedintele Traian Băsescu – cu (atenţie!) Ordinul Naţional Serviciul Credincios, în Grad de Cavaler – după doar 5 (cinci) luni (!!!) în serviciul acestuia! „În semn de apreciere deosebită a activităţii eficiente şi meritorii prin care a contribuit la îndeplinirea cu succes şi profesionalism a atribuţiilor ce revin Administraţiei Prezidenţiale”, spunea „căpitanul” României.

Coincidenţa, între divinitate şi protector politic

A doua a fost condamnarea lui Gică Popescu la închisoare cu (doar) o zi înaintea scrutinului în care acesta era favorit cert! Chiar dacă Burleanu exclude orice asociere între condamnare şi victoria sa din alegerile de la FRF, „coincidenţa” este acceptabilă doar prin atribuirea ei unor forţe supranaturale din exterior, cum ar fi divinităţile sau, în timpurile moderne, prin atribuirea ei aceluiaşi protector politic.

A treia coincidenţă părea să fie decizia prin care Curtea de Apel Bucureşti a admis solicitarea F.R.F. cu privire la obligarea Ministerului Tineretului şi Sportului la emiterea avizului prevăzut de Legea Educaţiei Fizice şi Sportului pentru modificările aduse Statutului Federaţiei prin Adunarea Generală din 27.05.2017!

În articolul 50 din Legea Educaţiei Fizice şi Sportului se specifică faptul că un candidat poate participa la alegeri doar dacă a îndeplinit „un rol activ în cadrul fotbalului-asociaţie (ca jucător sau ca oficial în cadrul FRF/LPF/AJF/AMFB. sau alte structuri sportive) pentru cel puţin 2 ani în ultimii 5 ani anteriori datei la care este propus ca şi candidat”. Dincolo de discuţiile… juridice, eu zic că UEFA şi FIFA ar cam intra la alte structuri sportive… Poate mai importante decât un AJF…

„Îndoiala nu trebuie să fie altceva decât vigilenţă; altminteri se poate dovedi periculoasă”, spunea Lichtenberg. Deci, să nu ne îndoim: Ionuţ Lupescu va candida legal pentru funcţia de preşedinte al FRF şi va câştiga! Parol!

Ştirea MOMENTULUI

Nicolae Dică, contestat vehement! ”Nu face față la ce se cere la FCSB”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×