Fotbal intern

Coincidenţele uluitoare care au dus România în urna 2! Un arbitru din Liga 1, talisman pentru „tricolori”

19.11.2020 | 09:59
Coincidentele uluitoare care au dus Romania in urna 2 Un arbitru din Liga 1 talisman pentru tricolori
Coincidenţele uluitoare care au dus România în urna 2! Un arbitru din Liga 1, talisman pentru tricolori (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

România a prins urna a 2-a valorică pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Tricolorii au avut şansă în ultima etapă din Liga Naţiunilor, după 1-1 cu Irlanda de Nord, însă un şir de coincidenţe uluitoare ne-au dus în postura de a scăpa de o serie de adversari grei.

FANATIK îţi prezintă un şir de coincidenţe uluitoare, totul începând cu amicalul pe care Norvegia nu l-a mai jucat. Punctul culminant a venit în minutul 81, când Eric Bicfalvi a înscris golul egalării în meciul cu Irlanda de Nord, reuşită care ne-a adus în urna a 2-a valorică din preliminariile CM 2022.

ADVERTISEMENT

Marea şansă a României s-a numit Norvegia, iar totul şirul coicidenţelor a început pe 11 noiembrie. Nordicii aveau programat un meci amical cu Israel, însă unul dintre jucătorii selecţionatei lui Willibald Ruttensteiner a fost depistat pozitiv cu coronavirus şi partida a fost anulată.

Cum a ajuns România în urna 2 din preliminariile CM 2022. Coincidenţele uluitoare din ultimele zile

Tot pe 11 noiembrie, România a învins-o pe Belarus, scor 5-3, iar tricolorii au obţinut 3,3 puncte importante în clasamentul FIFA. Printre contracandidatele selecţionatei lui Mirel Rădoi s-a aflat şi Cehia, însă Germania ne-a ajutat cu o victorie împotriva cehilor. O nouă coincidenţă: golul nemţilor a fost înscris de Luca Waldschmidt, atacantul care a eliminat România U21 în semifinalele de la EURO 2019.

ADVERTISEMENT

A doua zi, pe 12 noiembrie, Rusia a început declinul din urna a 2-a. După 0-0 cu Moldova, la Chişinău, ruşii pierdeau 3,8 puncte. Dacă ar fi câştigat, gazda Mondialului din 2018 era acum în urna a 2-a, în locul României. Şi aici o coincidenţă. Partida a fost arbitrată de Radu Petrescu, un adevărat talisman, fără să vrea, pentru naţionala lui Mirel Rădoi.

În aceeaşi zi, la Budapesta s-a jucat cel mai nebun meci al toamnei. Ungaria a fost condusă de Islanda până în minutul 88, când maghiarii au revenit cu două goluri în patru minute şi s-au calificat la EURO 2021. Nordicii ar fi obţinut 12 puncte în cazul unei victorii în timpul regulamenatar şi ar fi pus presiune pe România.

ADVERTISEMENT

UEFA ne-a dat 7,5 puncte la masa verde

România – Norvegia trebuia să se joace duminică, însă nordicii nu au mai putut să facă deplasarea la Bucureşti. Din cauza unui caz pozitiv în lotul lui Lars Lagerback, Ministerul Sănătăţii de la Oslo a blocat plecarea nordicilor, iar UEFA a anulat partida.

Miercuri, cu doar câteva ore înainte de meciul cu Irlanda de Nord, România a aflat că va primi victoria la masa verde, ceea ce a adus un plus de 7,5 puncte în clasamentul FIFA provizoriu pe luna noiembrie. Astfel, bătălia finală pentru urna a 2-a s-a dat între Rusia şi România.

ADVERTISEMENT

Am tremurat până la final pentru locul în urna a 2-a

România avea nevoie de o victorie cu Irlanda de Nord, în timp ce Rusia sau Slovacia trebuiau să piardă. Era primul scenariu de lucru pentru tricolori. Şi un egal la Belfast era bun, însă era obligatoriu ca ruşii să piardă cu Serbia.

Minutul 10, Belgrad. Nemanja Radonjic dechide scorul în Serbia – Rusia, iar România, care avea 0-0 cu Irlanda de Nord, era în urna a 2-a. Până la pauză, sârbii au mai marcat de trei ori, iar selecţionata lui Mirel Rădoi trebuia să păstreze scorul alb sau să învingă la Belfast.

Minutul 56, Belfast. Liam Boyce a marcat şi o trimitea pe România în urna a 3-a valorică pentru preliminariile CM 2022. Tricolorii aveau nevoie de un gol pentru a urca în urna a 2-a, în condiţiile în Rusia nu mai avea nicio şansă să egaleze.

Minutul 74, Belfast. Mirel Rădoi decide să facă a treia schimbare, iar Eric Bicfalvi îi lua locul lui Alin Toşca. Şapte minute mai târziu, mijlocaşul de la Ural a înscris golul egalării, care ne-a dus în urna a 2-a. Aici terminăm şirul coincidenţelor, cu ultima. România i-a luat locul Rusiei prin golul marcat de fotbalistul care joacă în prima ligă a ruşilor.

ADVERTISEMENT