News

Colaborare inedită la Romanian Design Week. ”SynergyX”, experiența multisenzorială creată de IQOS și Adrian Damian

Romanian Design Week, eveniment dedicat industriilor creativ-culturale din România prezintă colaborări inedite între IQOS și artiști români.
23.05.2024 | 07:00
Colaborare inedita la Romanian Design Week SynergyX experienta multisenzoriala creata de IQOS si Adrian Damian
IQOS, colaborare inedită la Romanian Design Week Sursa foto: romaniandesignweek.ro
ADVERTISEMENT

Festivalul, care se desfășoară între 24 mai și 2 iunie, a ajuns la cea de-a douăsprezecea ediție. Evenimentul aduce laolaltă designerii, antreprenorii locali şi publicul interesat de design şi artă.

”SynergyX”, experiența multisenzorială creată de IQOS și Adrian Damian

IQOS susține festivalul care își propune să contribuie la reconectarea bucureștenilor cu orașul în care locuiesc și să reafirme potențialul industriilor creative locale pentru al patrulea an consecutiv.

ADVERTISEMENT

Ediția din 2024 a Romanian Design Week are ca temă „Unlock The City” și își propune să investigheze metodele prin care creativitatea și inovația pot modela orașele de mâine.

„RDW dorește să contribuie la explorarea Bucureștiului, la descoperirea potențialului spațiilor creative din oraș și a organizațiilor sau proiectelor culturale care le animă.

ADVERTISEMENT

IQOS se alătură acestui demers prin două colaborări cu artiști români, alături de care celebrează sinergia simțurilor în spiritul unei comunități reunite sub semnul designului.

Astfel, IQOS îşi continuă misiunea declarată de susţinere a progresului şi spiritului creativ.

Prima colaborare este „SynergyX” – A decade of Enjoyment, Innovation and Community, o instalație semnată de Adrian Damian. Cu ajutorul interacțiunii tactile, vizitatorii pot experimenta o simfonie hipnotizantă de imagini și sunete generate dinamic.

ADVERTISEMENT

Instalaţia „SynergyX” este o fuziune între artă, tehnologie și conexiune umană, în care tehnologiile de ultimă oră se îmbină și creează o experiență senzorială și emoțională. Accesul în instalație este permis exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani.

Cunoscută pentru creații colorate şi pline de viaţă, Lana Dumitru este al doilea designer și artist digital care completează experiența IQOS la Romanian Design Week 2024.​

ADVERTISEMENT

Inspirată de pasiunea comunității IQOS pentru artă şi design, artista a creat o colecție în ediție limitată, special pentru Romanian Design Week.

Culorile vii, texturile și modelul simbolizează comuniunea cu cei din jur și legăturile puternice pe care indivizii le dezvoltă în comunitate”, se arată în comunicatul transmis de organizatori.

Un proiect The Institute, Romanian Design Week prezintă în fiecare ediție peste 150 de proiecte recente semnate de studiouri locale de arhitectură și design.

„Programul include și evenimente satelit, găzduite de studiouri de design, showroom-uri, hub-uri creative și galerii de artă.

Sub umbrela festivalului, sunt organizate expoziții și evenimente care au ca scop să facă designul accesibil pentru un public larg. În 2023, Romanian Design Week a atras peste 85.000 de vizitatori în cele 17 zile de festival”, mai precizează sursa citată.

Material susținut de IQOS. 

IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență. IQOS este destinat adulților care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.

ADVERTISEMENT
Tags: