CUTREMUR la ProSport! S-a implicat MOGULUL SÎRBU!

Situaţia complicată de la ProSport, care, din motive financiare, a renunţat la ediţia printată la sfîrşitul anului trecut, continuă în forţă. Ultimele schimbări s-au produs la nivel...
24.01.2014 | 13:45
CUTREMUR la ProSport Sa implicat MOGULUL SIRBU

Situaţia complicată de la ProSport, care, din motive financiare, a renunţat la ediţia printată la sfîrşitul anului trecut, continuă în forţă. Ultimele schimbări s-au produs la nivel înalt! Redactorul-şef, Lucian Lipovan, şi-a prezentat demisia în cursul zilei de miercuri după ce a fost umilit într-o şedinţă cu toţi şefii de către Adrian Sîrbu, proprietarul brandului. A doua zi, ieri, demisia lui Lipovan a fost acceptată de către conducerea trustului MEDIAFAX Group! Urmare a demisiei lui Lipovan, la iniţiativa lui Adrian Sîrbu, în cadrul redacţiei vor avea loc alegeri pentru postul rămas vacant, favorit fiind Iulian Vîlvoiu, actualul şef al departamentului “Fotbal intern” şi un profesionist desăvîrşit.

“Finala se joacă astăzi”

Nemulţumit de parcursul avut de ProSport în ultima perioadă, vînzările slabe ale printului ducînd ziarul la desfiinţare, mogulul Adrian Sîrbu a convocat conducerea ziarului, înainte de Crăciun, la o şedinţă privată în care patronul trustului şi-a exprimat nemulţumirea faţă de situaţia dezastruoasă creată şi le-a transmis celor prezenţi, Lucian Lipovan (redactor-şef), Florin Caramavrov şi Costin Ştucan (redactori-şef adjuncţi), să citească “Finala se joacă astăzi” – carte scrisă de marele Ioan Chirilă. Venirea anului 2014 nu a adus nimic nou în viziunea lui Adrian Sîrbu, a cărui nemulţumire faţă de conducerea ProSport (care se mai ocupă doar de site) s-a acutizat şi a revenit cu o şedinţă furtunoasă la care au participat aceiaşi şefi.

“Afară, leneşilor! Staţi pe banii mei şi pierdeţi vremea”

Conform apropiaţilor din redacţia ProSport, dialogul dintre cei trei redactori şi boss-ul Adrian Sîrbu nu a avut istoric, prima întrebare pe care patronul a pus-o fiind legată de cartea lui Chirilă. “Cine a citit-o? Vă rog să îmi spuneţi ce aţi înţeles din ea”, a fost rugămintea impetuoasă a finanţatorului, care, observînd tăcerea umilă din jurul său, a izbucnit de nervi. “Afară, leneşilor! Nu sînteţi în stare de nimic, staţi pe banii mei şi pierdeţi vremea”, acuze care au stîrnit nemulţumirea lui Caramavrov. “Nu înţeleg de ce ne acuzaţi. De ce ne jigniţi? De ce?”, au fost întrebările cu care redactorul-şef adjunct al ProSport-ului a încercat să liniştească atmosfera încordată, însă răspunsul lui Sîrbu a închis discuţia total. “Simplu! Pentru că mi-aţi falimentat ziarul, ieşiţi afară!”, a fost reacţia devastatoare a patronului MEDIAFAX Group, care apoi le-a arătat uşa celor prezenţi.

Lipovan şi-a dat demisia, dar nu vrea să plece!

Discuţia aprinsă din biroul fostului CEO al Central European Media Entreprise l-a îndemnat pe redactorul-şef Lucian Lipovan să-şi prezinte demisia, motivîndu-şi decizia prin faptul că a fost umilit de către Sîrbu, însă hotărîrea luată vizează doar funcţia de conducere, fără să părăsească ProSport-ul. “Întotdeauna, dar absolut întotdeauna, discuţiile mele cu cei din conducerea trustului au fost neconstructive şi m-am simţit luat peste picior. Am decis să renunţ la funcţie, urmînd să mă ocup doar de partea video a site-ului”, i-ar fi anunţat Lucian Lipovan pe cei din redacţie în cursul serii, la o zi distanţă primind confirmarea că demisia îi este acceptată.

Alegeri democratice! Vîlvoiu favorit, Ştucan la pîndă!

La iniţiativa lui Adrian Sîrbu, în redacţia ProSport urmează ca săptămîna viitoare să aibă loc alegeri în privinţa noului redactor-şef, funcţie rămasă vacantă în acest moment. Concurenţii desemnaţi de către redacţie vor fi Costin Ştucan (redactor-şef adjunct), Andru Nenciu (şef departament “Alte sporturi”),  Sandu Enciu (şef departament “Reporteri speciali”) şi Iulian Vîlvoiu (şef departament “Fotbal intern”), ultimul avînd, conform angajaţilor, cele mai mari şanse să ocupe poziţia de forţă a ProSport, fiind susţinut de o mare parte a redacţiei pentru atitudinea sa permanent echilibrată. Totuşi, dacă alegerea făcută nu o să fie pe placul lui Adrian Sîrbu, acesta va trece la ultima opţiune, aceea de a desemna pe cineva din exteriorul ziarului. Marele lui favorit este Ovidiu Ioaniţoaia, dar e greu de crezut că mutarea s-ar putea realiza.

Printul a “murit” anul trecut

Înfiinţat în iulie 1997 de MediaPro, ProSport a fost închis anul trecut după ce pierderile au atins cote alarmante pentru Adrian Sîrbu, cîteva milioane de euro. Managementul dezastruos al tripletei Lipovan-Caramavrov-Ştucan n-a mai putut fi ascuns sub preş, iar cel mai mare brand de sport al media din România s-a făcut praf, nemaiputînd fi salvat. Ziarul a cunoscut, de-a lungul timpului, recorduri şi premieri, fiind primul cotidian de sport care a depăşit o sută de mii de exemplare şi primul full-color, evenimentele petrecîndu-se sub comanda lui Ovidiu Ioaniţoaia şi Cătălin Tolontan. În 2003, cotidianul este vîndut celor de la Ringier, Sîrbu făcînd una dintre afacerile profitabile, în 2008 brandul revenind sub patronajul celui care l-a inventat.  În 2013, din cauza vînzărilor slabe, Adrian Sîrbu decide închiderea ediţiei print şi dezvoltarea platformei on-line. www.prosport.ro, însă, merge aparent bine, cu peste 200.000 de unici pe zi.