Fotbal international

Colchester, cea mai mare surpriză din Cupa Ligii Angliei! Jucători din Malta şi Montserrat au eliminat-o pe Tottenham. Finalista Champions League a jucat cu mulţi titulari

25.09.2019 | 12:27
Colchester cea mai mare surpriza din Cupa Ligii Angliei Jucatori din Malta si Montserrat au eliminato pe Tottenham Finalista Champions League a jucat cu multi titulari

Colchester United a eliminat-o la penalty-uri pe Tottenham din Cupa Ligii Angliei, deși Mauricio Pochettino a început meciul cu mai mulți titulari. Formația din liga a IV-a engleză a produs cea mai mare surpriză din „șaisprezecimi”. Pentru Colchester evoluează mai mulți fotbaliști din țări mai puțin cunoscute pentru fotbal, precum Malta, Guyana sau Montserrat.

Jucători din Malta și Montserrat în lotul lui Colchester

Colchester are în componență mai mulți fotbaliști care provin din țări „exotice” precum Malta sau Montserrat. Luke Gambin a jucat pentru naționala Maltei împotriva României și face parte din lotul micuței formații britanice, iar Brandon Comley, mijlocașul central al echipei, vine din Montserrat, o insulă din Marea Caraibelor cu o lungime totală de 16 km. Populația totală a insulei este de 5.215 de oameni.

Brandon Comley a ales să joace pentru reprezentativa din Montserrat, pentru că bunicul din partea tatălui a fost născut acolo. Mijlocașul a fost foarte bucuros pentru că a ales să joace pentru Montserrat și mai ales că a descoperit locul de unde se trage o parte a familiei lui: „Mă bucur că am ales Montserrat. Este o experiență unică pentru mine să văd locul unde bunicul meu a trăit, iar faptul că merg în Caraibe mă motivează și mă relaxează în același timp. Am fost uluit să descopăr că aparțin de Montserrat și mi-am zis că nu am cum să dau cu piciorul la o astfel de oportunitate”.

  • 5 convocări are Brandon comley în naționala Montserrat, pentru care nu a înscris încă
Brandon Comley alături de jucătorii din naționala Montserrat. Sursă foto: worldsoccer.com
Brandon Comley (numărul 10)alături de jucătorii din naționala Montserrat. Sursă foto: worldsoccer.com

Colchester, micuța echipă care a eliminat-o pe Tottenham

Colchester a reușit să producă o adevărată surpriză în Cupa Ligii Angliei. Deși evoluează în League Two, echivalentul ligii 4, micuța formație a reușit să o elimine pe finalista Champions League din 2019 la loviturile de departajare. Lotul lui Colchester este puțin mai valoros decât cel mai slab cotat fotbalist al lui Tottenham, dar pe teren, toate statisticile nu au mai contat. Mauricio Pochettino a început cu mai mulți titulari partida, printre care: Dele Alli, Lucas Moura sau Eric Dier, iar pe parcursul meciului au mai intrat Christian Eriksen, Heung-Min Son și Erik Lamela.

Formația lui Mauricio Pochettino a dominat meciul, însă nu au reușit să înscrie, în timp ce Colchester nu a avut niciun șut pe poartă în 120 de minute. Pentru a explica și mai bine diferențele dintre cele două formații, lotul lui Colchester United este apreciat la 3.130.000 de euro, în timp Paulo Gazzaniga, cel mai slab cotat fotbalist din lotul lui Tottenham, are o cotă de piață de 2.000.000 de euro. Chiar dacă au reușit să o elimine pe Tottenham, micuța formație se află doar la jumătatea clasamentului în League Two.

  • 500.000 de euro este cotat cel mai valoros fotbalist al lui Colchester, Ben Stevenson, conform transfermarkt.com
  • 10 este locul pe care Colchester United îl ocupă în League Two, cu 15 puncte în 10 etape