Fotbal international

Colecția impresionantă de mașini a lui John Terry. Suma fabuloasă a celei mai rare mașini. Video

14.02.2021 | 10:24
Colectia impresionanta de masini a lui John Terry Suma fabuloasa a celei mai rare masini Video
ADVERTISEMENT

John Terry este unul dintre fotbaliștii care are una dintre cele mai impresionante colecții de mașini de lux. Un bolid Ferrari din 1960 extrem de rar, care ajunge la o sumă exorbitantă.

Fostul căpitan al lui Chelsea și-a construit în timp o pasiune pentru mașini poate la fel de mare ca aceea pentru fotbal.

ADVERTISEMENT

John Terry este unul dintre cei mai importanți jucători din istoria lui Chelsea, iar fostul fundaș central al londonezilor ajuns la 40 de ani, a reușit să își îndeplinească visul din copilărie: acela de a deține un garaj plin de mașini Ferrari.

Colecția impresionantă de Ferrari a lui John Terry. Un singur model valorează 2,3 milioane de euro

John Terry este unul dintre puțini colecționari care se poate mândri cu faptul că deține un Ferrari Enzo din 2003, evaluat la peste 2,3 milioane de euro! Fostul fotbalist al lui Chelsea Londra și-a oferit drept cadou mașina după cucerirea trofeului Europa League în 2013, când a eliminat-o pe FCSB într-o dublă manșă.

ADVERTISEMENT

Englezul este îndrăgostit de brand-ul italian de mașini, iar fostul jucător are o colecție de deloc de neglijat la casa din Surrey, o suburbie de lux a Londrei.

Terry are o avere impresionantă și deține un Ferrari Enzo produs în ediție limitată de doar 400 de bucăți, care au fost fabricate doar în anul 2003! Ba, mai mult, fostul star al lui Chelsea mai deține un Ferrari din 1960, model 275 GTB, care valorează nu mai puțin de 1,7 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

John Terry: „Am visat întotdeauna la modelul Ferrari Enzo, însă nu mi l-am permis niciodată”

Modelul Ferrari Enzo a fost conceput cu ajutorul tehnologiei folosite pentru monoposturile din Formula 1. Are o caroserie extrem de aerodinamică din fibră de carbon și poate atinge viteza fabuloasă de 355 de kilometri pe oră: „E unul dintre acele lucruri pe care trebuie să le faci măcar o dată în viață. Din păcate erau mult mai ieftine decât acum. Mi-aș fi dorit să cumpăr una atunci”, a spus cu regret ex-fotbalistul.

Bolidul de lux a fost numit chiar după numele fondatorului Enzo Ferrari și inițial au fost fabricate doar 399 de modele. Ultimul fiind fabricat special pentru Papă: „Am apreciat foarte mult aspectul acestui model și faptul că sunt foarte puține pe piață. Mai ales că unul pe an se distruge în totalitate, deci numărul scade”, a mai explicat Terry.

ADVERTISEMENT

Interesant este că mașina nu a fost cumpărată nouă și avea deja la bord 6.700 de kilometri, iar Terry a povestit cum a luat decizia să o cumpere: „Cred că aveam în jur de 20-21 de ani și obișnuiam să merg la un showroom în Surrey. Aveau modele Enzo, iar Enzo a fost visul meu din copilărie, însă nu mi-am permis niciodată una”, a mărturisit englezul într-un interviu pentru Petrolicious.

Ce mașini mai are John Terry

John Terry mai deține și alte mașini de lux printre care și FERRARI 458 SPIDER, evaluată la 194.000 de euro, care atinge suta de kilometri în 3,3 secunde și pe care Terry o folosește când merge la cumpărături. Acest model mai este deținut și de Mario Balotelli sau Mesut Ozil.

Un alt model spectaculos este FERRARI TESTAROSSA, al cărei preț pleacă de la 170.000 de euro, dar și modelul LUSSO, care costă în jur de 220.000 de euro.

De-a lungul anilor, John Jerry a fost văzut însă în dese rânduri conducând un Rolls-Royce Wraith de „doar” 285.000 de euro, dar și un Bentley Continental GT puțin mai „ieftin”: 182.000 de euro. Ediția specială de Range Rover Overfinch care pleacă de la prețul de catalog de 100.000 de euro este folosită de Terry pentru copii: „E mașina mea de zi cu zi pe care o folosesc cu copiii pentru școală și alte lucruri de genul”, a mai declarat Terry.

„A fost o investiție pentru binele copiilor mei, dar în primul rând mi-a plăcut extrem de mult să mă uit ore în șir la modelul Enzo și la mașinile clasice. Am iubit asta!” – John Terry

  • 4.600.000 de euro valorează colecția de Ferrari a lui John Terry
  • 2.200.000 de euro valorează modelul Ferrari 250 GTB
ADVERTISEMENT