COLECTIV. Specialişti în ştiinţe militare: “A fost terorism chimic”

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
01/08/2016, 14:24
COLECTIV. Specialişti în ştiinţe militare: “A fost terorism chimic”

La 9 luni de la tragedia din Colectiv, ipoteza aparent fortata, ca in clubul mortii a fost vorba de terorism chimic, apare pe tapet. Trei specialisti in stiinte militare aduc din nou argumente in favoarea acestei ipoteze.

Cei trei specialisti care rastoarna concluziile autoritatilor in privinta tragediei din Colectiv sunt: Raisa Ivantenko (Maior in retragere – master in Comanda Celulelor de Criza in cazul atacurilor teroriste – Haga, doctor in CBRN – Chemical, Biological, Radiological and Nuclear – Khabarovsk, Academia Militara a Federatiei Ruse); Lucian Cosma (expert antitero CBRN – fizician, dr in Stiinte Militare, Arme si Munitii Neconventionale) si Cpt Cristi Gomoi (dr in Stiinte Militare – Arme Chimice, Academia Tehnica Militara din Romania), conform wowbiz.ro.

Cei trei au publicat o scrisoare deschisa prin care demonstreaza ca in cazul Colectiv sunt multe detalii care nu s-au spus. Ei sustin ca se poate vorbi despre terorism chimic in acest caz, iar reactia autoritatilor a fost una complet gresita.

“Acidul cianhidric este GAZ DE LUPTA! Folosit in razboi! Acidul cianhidric este catalogat drept gaz toxic de lupta prin Conventia privind interzicerea dezvoltarii, producerii, stocarii şi folosirii armelor chimice şi precum si a distrugerii acestora, conventie deschisa spre semnare la Paris în 1993. În domeniul militar, acest acid este considerat STL cu actiune generala, din cauza gradului marit de toxicitate şi efectului letal imediat (cu ajutorul acidului cianhidric se pot realiza încarcaturi mixte incendiar-STL, care pot avea actiune atât incendiara cât şi toxica, mai ales ca sub actiunea caldurii şi a undei de şoc, aburii de acid cianhidric sunt transportati de aer cu rapiditate putând fi inhalati de catre persoanele care NU AU FOST AFECTATE DE EFECTUL INCENDIAR!). Deci el insusi, singur, este GAZ DE RAZBOI (gaz de lupta, 300 mg / metru cub de aer, timp de 10 minute = doza letala pentru om!!!)”.

Ştirea MOMENTULUI

Când joacă Simona Halep finala de la Cincinnati. Veste bună pentru români!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×