Life

Coleg de platouri cu Ștefan Bănică, un actor din Liceenii a renunțat la cariera artistă, iar acum e multimilionar!

După ce a fost coleg de platou cu Ștefan Bănică în Liceenii și Liceenii Rock′n Roll, Dan Cociș a renunțat la actorie și a dat lovitura în afaceri devenind multimilionar.
23.07.2022 | 21:00
Coleg de platouri cu Stefan Banica un actor din Liceenii a renuntat la cariera artista iar acum e multimilionar
Dan Cociș a fost coleg de platorui cu Ștefan Bănică, iar acum face afaceri de milioane / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Dan Cociş, cel care l-a interpretat pe elevul Adrian în peliculele Liceenii şi Liceenii Rock’n’Roll, dându-i mai multe replici celebrului Ştefan Bănică, a renunţat la actorie imediat după ce a jucat în cele două filme. Decizia lui s-a dovedit a fi inspirată, el având, acum, afaceri serioase.

Dan Cociș, coleg de platouri cu Ștefan Bănică, e acum multimilionar

Seria Liceenii a fost una dintre capodoperele filmului românesc de dinainte de Revoluția din 1989, peliculele fiind, la acea vreme, catalogate ca fiind excepționale. Ștefan Bănică, Oana Sârbu, dar și alți actori au devenit celebri pentru apariția lor în respectivele filme.

ADVERTISEMENT

Printre actorii care au avut atât de mare succes s-a numărat și Dan Cociș. El era Adrian, cel care, la un moment dat, îi dădea replici lui Ștefan Bănică și, în film, cânta alături de el. Doar că, spre deosebire de ceilalți actori din distribuție, Dan Cociș nu și-a dorit o carieră artistică.

A renunțat, imediat după ce a apărut în cele două filme, la cariera artistică și, după ce a terminat liceul și facultatea, s-a dedicat altor activități. Inițial a cochetat cu politica, ocupând, timp de cinci ani, un post în Secretariatul General al Guvernului.

ADVERTISEMENT

Ulterior, la sfârșitul anilor 2000, s-a dedicat afacerilor, iar succesul pe care l-a avut e incontestabil, el reușind să facă investiții de milioane de euro.

Dan Cociș, afaceri de milioane de euro

Pe lângă faptul că, ani buni, a fost proprietarul unui club din Centrul Vechi al Capitalei și acționar al unei firme care cumpăra cu 9 milioane de euro Domeniul și Palatul Știrbey, Dan Cociș a investit și pe litoralul românesc, dar și într-o cofetărie din București.

ADVERTISEMENT

”Avem cea mai mare plajă privată de pe litoral, un club cu o capacitate de peste 1500 de persoane, un beach bar şi un restaurant tip Grill&Salad cu o capacitate de 150 de locuri, o pisicină cu 60 de locuri şi zonă lounge, de terenuri de sport pe plajă şi de un spaţiu de joacă pentru copii.

Investiţia de 1,5 milioane de euro va fi recuperată în 3-5 ani. Cifra de afaceri a crescut continuuu. La fel şi numărul de clienţi. Am încheiat 2011 cu venituri de un milion de euro, iar anul acesta estimăm că vom depăşi 2 milioane de euro”, spunea, acum zece ani, Dan Cociș, conform Libertatea.

ADVERTISEMENT

Dan Cociș, despre Ștefan Bănică: ”Pur și simplu nu te poți certa”

După ce, acum mai bine de zece ani, s-a zvonit că între Dan Cociș și Ștefan Bănică ar fi intervenit niște discuții aprinse din cauza unui concert pe care vedeta trebuia să îl susțină în clubul afaceristului, primul a ținut să explice relația pe care o are cu starul din Liceenii.

”Cu Ștefan mă cunosc  de foarte mulți ani, am jucat împreună în Liceenii și Liceenii Rock&Roll, iar relațiile dintre noi sunt foarte bune. De-a lungul timpului în club Tribute au cântat cei mai mari artiști din România pe care îi respectăm și cu care am colaborat excelent. Cu Ștefan Bănică pur și simplu nu te poți certă! Îl respectăm!”, spunea Dan Cociș pentru Agenția de presă Mondenă în anul 2012.

Conform informațiilor existente, fostul actor din Liceenii Dan Cociș este căsătorit de 23 de ani cu aceeași femeie, afaceristul în vârstă de 54 de ani având și două fete din mariaj.

ADVERTISEMENT