Sport

Un coleg al lui Vlad Chiricheș a fost arestat de poliția din Uruguay. Ce condamnare a primit

Nicolas Schiappacasse, coleg cu Vlad Chiricheș la Sassuolo, dar în prezent împrumutat la Penarol Montevideo, a fost arestat de poliție la un control de rutină și a petrecut noaptea după gratii.
08.04.2022 | 14:45
Un coleg al lui Vlad Chiriches a fost arestat de politia din Uruguay Ce condamnare a primit
Nicolas Schiappacasse va depune mărturie în fața procurorului din Maldonado. Sursa foto: oicanadian.com
ADVERTISEMENT
08-04-2022
11:46

Nicolas Schiappacasse, condamnat la 14 luni de închisoare

Fotbalistul Nicolas Schiappacasse, împrumutat de Sassuolo la Penarol Montevideo, a fost condamnat la 14 luni de închisoare, după ce a recunoscut acuzațiile de furt de arme și deținere de arme.

Conform The Sun, jucătorul uruguayan de 23 de ani a încheiat o înțelegere cu procurorii și va avea voie să ispășească șase luni din pedeapsa de închisoare la domiciliul părinților săi, iar apoi va fi eliberat condiționat și i se va impune să facă patru ore de muncă în folosul comunității în fiecare săptămână și să se prezinte în mod regulat la o secție de poliție locală.

Cele două luni și 12 zile pe care le-a petrecut în arest preventiv înainte de sentința finală i se vor fi deduce din pedeapsă. Schiappacasse, care mai are mai mult de un an de contract cu echipa italiană Sassuolo, a primit permisiunea de a se antrena și de a juca cu formația uruguayană El Tanque Sisley, după ce își va încheia arestul la domiciliu.

28-01-2022
20:53

Schiappacasse va asta 90 de zile în arest

Jucătorul Nicolas Schiappacasse, împrumutat de Sassuolo la Penarol Montevideo, va sta în arest până la finalizarea anchetei, după ce în posesia sa a fost găsită o armă, iar la un alt pasager s-au descoperit droguri.

Conform publicație spaniole As, justiția din Uruguay a decis ca fotbalistul să rămână în arest preventiv pentru 90 de zile, deși procurorul care se ocupă de caz, Ana Dean, a cerut 120 de zile de arest preventiv.

Mijlocașul uruguayan Nicolas Schiappacasse are probleme cu legea în țara natală. Jucătorul, care pe 12 ianuarie a împlinit 23 de ani, a fost arestat de poliția rutieră la un control de rutină.

Nicolas Schiappacasse a fost arestat, deoarece avea un pistol de 9 mm și 8 cartușe

Fotbalistul se ducea spre stadion, pentru a urmări meciul amical dintre Penarol Montevideo și Nacional. Alături de el se aflau în mașină alte trei persoane, iar șoferul a fost arestat pentru posesie de droguri. De altfel, tânărul de 22 de ani avea, deja, antecedente penale, anunță oicanadian.com.

ADVERTISEMENT

Vehiculul în care se aflau cei patru a fost oprit în timpul unui control de rutină, dar atitudinea nervoasă și suspectă a jucătorului de la Penarol i-a pus în gardă pe polițiști, care au găsit asupra lui un pistol de 9 mm și opt cartușe, ascunse într-un hanorac.

Colegul lui Chiricheș voia să dea arma unei persoane după ce ar fi intrat pe stadion

Fostul internațional uruguayan U20, care a jucat patru ani la echipa a doua a lui Atletico Madrid, ar fi spus poliției că avea arma la el pentru a o da unei persoane după ce ar fi intrat pe stadion.

ADVERTISEMENT
Nicolas Schiappacasse arestare
Nicolas Schiappacasse avea asupra lui un pistol și 8 cartușe. Sursa foto: oicanadian.com

Cei patru ocupanți ai autovehiculului se află și ei în arest, deoarece asupra șoferului a fost găsită o pastilă narcotică. Toți vor trebui să trebui mărturie joi în fața procurorului din Maldonado, Caroline Dean, pentru a explica ce s-a întâmplat.

Potrivit ziarului local Nacional, coilegul lui Vlad Chiricheș a încercat să arunce pistolul când a văzut poliția. Pe rețelele de socializare, suporterii Penarol își bat joc de jucătorul care a ales să poarte numărul 9 când s-a alăturat clubului în martie 2021.

ADVERTISEMENT

Poliția vrea să afle cui voia să dea arma colegul lui Chiricheș

Sursele ale Parchetului au confirmat că Nicolas Schiappacasse rămâne reținut cel puțin până joi și poate fi acuzat, întrucât Poliția vrea să afle cui anume urma să dea arma după ce ar fi intrat pe stadion.

Dacă lucrurile sunt așa cum sunt descrise, jucătorul nu se va mai semna prelungirea contractului cu Penarol. Nu vom ezita nicio secundă să anulăm înțelegerea, pentru că nu dorim să dăm astfel de mesaje opiniei publice.

ADVERTISEMENT

Nu pot declara nimic în plus până nu știu ce s-a întâmplat. Trebuie să înțelegem bine care au fost faptele”, a declarat Ignatius Ruglio, președintele lui Penarol, la o conferință de presă după victoria cu 1-0 a echipei sale.

Această arestare vine într-un moment în care Ministerul de Interne din Uruguay luptă cu violența din fotbal. Acum câteva săptămâni, mai mulți fani au fost omorâți în urma unor bătăi între galeriile a două echipe.

Nicolas Schiappacasse a jucat la echipa a doua a lui Atletico Madrid și la Parma

După ce și-a făcut junioratul la echipele uruguatene Nueva Palmira și Universal, Nicolas Schiappacasse a ajuns în 2015 la River Plate Montevideo, unde a stat un an. Ulterior, a fost transferat de Atletico Madrid, care l-a folosit timp de două sezoane la echipa a doua.

A fost împrumutat la Rayo Majadahonda, Parma (unde a jucat doar 3 meciuri, fără să marcheze vreun gol) și Famalicao, iar în pe 5 octombrie echbipa italiană Sassuolo a anunțat că l-a transferat.

A bifat un singur meci la formația unde este legitimat și fundașul român Vlad Chiricheș, iar în 30 martie 2021 a fost împrumutat la Penarol, unde nu a apucat să joace.

ADVERTISEMENT