Sport

Colegii de școală l-au întâmpinat ca pe un erou pe David Popovici pe aeroport: „Mă așteptam la o primire, dar chiar așa?”. Video

La doar 16 ani, David Popovici a bifat două finale la actuala ediție a Jocurilor Olimpice și și-a impresionat adversarii mult mai experimentați. La revenirea în țară, înotătorul a avut parte de o surpriză.
02.08.2021 | 14:55
Colegii de scoala lau intampinat ca pe un erou pe David Popovici pe aeroport Ma asteptam la o primire dar chiar asa Video
ADVERTISEMENT

David Popovici a fost una dintre vedetele actualei ediții a JO de la Tokyo. Sportivul legitimat la CSA Steaua, a bifat două finale și a fost la două sutimi de secundă de o medalie olimpică.

Înotătorul s-a întors, luni, în țară, și a fost așteptat pe aeroport de mai mulți elevi de la Colegiul Național ”George Coșbuc”. Aceștia au afișat un banner uriaș cu sportivul care a uimit o lume întreagă.

ADVERTISEMENT

Fenomenalul David Popovici s-a întors acasă

David Popovici este un fenomen. La doar 16 ani emană o forță care a atras atenția specialiștilor și a adversarilor. De altfel, David s-a prezentat la Tokyo din postura de cel mai rapid om al planetei, în bazin.

La 200 metri liber a fost la două sutimi de secundă de prima sa medalie olimpică. În finala de la 100 metri liber a intrat cu al cincilea timp, dar a încheiat al 7-lea. Chiar și așa, câștigătorul finalei, Caeleb Dressel, a lăudat ascensiunea românului.

ADVERTISEMENT

”E impresionant cu adevărat ce face și cum se descurcă în apă. Eu nu înotam atât de rapid la 16 ani. Copilul ăsta nu glumește, vine imediat de unde a plecat, e impresionant. E o nebunie ce reușește la această vârstă”, a spus campionul olimpic în proba de 100 metri liber, Caeleb Dressel.

Nici elevii Colegiului Național ”George Coșbuc” nu au rămas imuni la performanțele colegului lor. Aceștia l-au așteptat la aeroport afișând un banner uriaș cu chipul înotătorului. VEZI AICI VIDEO.

ADVERTISEMENT

David Popovici a avut la rândul său un mesaj pentru fanii din întreaga țară, dar nu i-a uitat nici pe adversari, cărora le-a transmis că au văzut doar puțin din ce va urma.

”Mă așteptam la o primire, dar nici chiar la primirea aceasta. A fost foarte frumos, mai ales că au venit și băieții de la Subcarpați, sunt fanul lor. Le mulțumesc tuturor celor care au venit. 

ADVERTISEMENT

Eu mi-am îndeplinit cu mult obiectivele. Sper că i-am speriat pe ceilalți, le-am arătat un trailer pentru ce va urma în următorii ani.

M-a motivat faptul că oamenii din România se trezeau noaptea să mă vadă, asta m-a împins foarte mult. M-am detașat puțin de social media, au venit mii de mesaje acolo. Poate că voi începe să răspund în următoarele zile”, a spus David Popovici pe aeroport.

Universitățile americane îl asaltează cu oferte de studii și burse sportive

Ascensiunea fulminantă a lui David Popovici nu avea cum să treacă neobservată, nici de specialiști, nici de vânătorii de talente.

Conform GSP.ro, David Popovici a fost asaltat cu oferte de studii și burse sportive din partea celor mai importante universități din Statele Unite ale Americii, chiar în timpul șederii la Jocurile Olimpice.

De altfel, antrenorul Adrian Rădulescu a dezvăluit că sportivul său, elev al Liceului George Coșbuc din Capitală, este poreclit de colegi ”micul Google”.

”Nu prea e atras de științele exacte, mai mult pe istorie, geografie, de unde și-a atras și porecla de ’micul Google’. Uimește prin memoria sa”, apovestit antrenorul, pentru sursa citată.

David Popovici a corectat în ultima perioadă mai multe recorduri mondiale și naționale de juniori și a intrat în întrecerile olimpice de natație având cel mai bun timp din lume pe distanța de 100 metri liber.

A ajuns la înot din cauza unor probleme medicale și strânge bani pentru copiii cu autism

Povestea lui David Popovici nu este cu mult diferită față de a altor mari campioni. A început să practice înotul la 4 ani, după ce medicii i-au descoperit o afecțiune la spate.

Înotul în scop recuperativ i-a deschis poarta spre marea performanță. A continuat să se antreneze și după ce a scăpat de problemele medicale, iar la 10 ani dobora primul record național. Au urmat zeci de titluri și alte 36 de noi recorduri interne.

Pentru că și el a ajuns la înot din cauza unor probleme medicale, David a decis să se implice în acțiuni caritabile, prin care să ajute copiii aflați în suferință.

Concret, noul recordman mondial de juniori a înotat deja în curse caritabile și va continua să o facă pentru a aduna bani ce vor fi donați copiilor cu autism, pentru ca aceștia să poată beneficia de servicii de terapie în apă.

”Când eram mic, mama lucra la un Centru de Copii cu Autism și când eram în vacanță, mă lua de multe ori cu ea la serviciu. De mic mi-a plăcut să petrec timp cu ei și să mă joc cu ei”, a povestit cel mai tânăr olimpic al delegației României.

ADVERTISEMENT