News

Colegiul Medicilor din Bucureşti, apel disperat către români: ”Ne mor pacienţi tineri, ajung copii în secţiile de ATI. Suntem dezarmaţi”

Colegiul Medicilor din București a făcut, miercuri, un apel disperat către toți românii, cu privire la situația din spitale.
13.10.2021 | 15:54
Colegiul Medicilor din Bucureşti, apel disperat către români: ”Ne mor pacienţi tineri, ajung copii în secţiile de ATI. Suntem dezarmaţi
Colegiul Medicilor din București trage un semnal de alarmă cu privire la situația din spitale. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

”Suntem disperați, pentru că zi de zi pierdem sute de pacienți care mor în spitalele românești”, transmite Colegiul Medicilor din București printr-o scrisoare deschisă întregii populații.

Colegiul atrage atenția că medicii sunt depășiți de numărul de bolnavi de Covid care ajung, zilnic, pe paturile din spitale și mulți își pierd viața. Totodată, mulți dintre cei care pier nu sunt imunizați.

”DA, suntem disperați pentru că oricât de multe eforturi am face, această boală parșivă ne ia pacienți. DA suntem disperați pentru că de multe ori suntem în fața acestei boli dezarmați și cu mâinile goale. Și DA, suntem disperați, pentru că, din păcate, de prea multe ori am auzit: Nu pot să respir… Nu sunt vaccinat…”, este precizat în scrisoarea deschisă a Colegiului Medicilor București.

ADVERTISEMENT

Tot mai mulți tineri mor de coronavirus

De asemenea, cadrele medicale punctează faptul că inclusiv pacienți tineri pierd lupta cu SARS-COV2, iar din ce, în ce mai mulți copii ajung la ATI.

”Zilnic vorbim cu colegi care ne spun că nu știu ce să mai facă. Ne mor pacienți tineri, ajung copii în secțiile de ATI, mor oameni cu comorbidități, mor oameni fără comorbidități.

ADVERTISEMENT

Suntem la răscruce și cred că doar un efort comun, al nostru și al dumneavoastră, poate face să plafonăm și să stopăm acest val al pandemiei de COVID-19”, mai transmite Colegiul Medicilor.

Colegiul Medicilor București face apel la vaccinare

Cum există încă foarte multe rețineri legate de vaccinarea anti-Covid, instituția reiterează faptul că persoanele imunizate sunt într-un procent mai mic infectate cu virusul SARS-COV2, decât cele nevaccinate.

ADVERTISEMENT

”DA, şi o persoană vaccinată se poate îmbolnăvi. DA, şi o persoană vaccinată poate dezvolta forme severe ale infecţiei cu SARS-CoV-2.

DAR, proporţia acestor cazuri este mult mai mică în rândul persoanelor vaccinate faţă de cele nevaccinate”, au mai transmis medicii.

ADVERTISEMENT

Ei au mai garantat pentru veridicitatea informațiilor pe care le furnizează, astfel încât populația să nu mai aibă neîncredere în știință.

”Vă asigurăm că suntem serioși și corecți în privința informațiilor furnizate, că ne bazăm și vă prezentăm dovezile științifice pe care le avem la dispoziție în momentul comunicărilor.

ADVERTISEMENT

Dorim și trebuie să luptăm să reconstruim relația de încredere care trebuie să existe între medic și pacientul său, între medic și societate”, mai este menționat în scrisoare.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri