News

SPECIAL FANATIK. REPORTAJ. VIITORUL. Coleric, puşti, sufletist! Aşa a luat Hagi titlul! Momentele Regelui

Jucătorii CFR-ului îşi aruncă bagajele în autocar! Mai sunt două ore şi ceva până la meci. Ies dintr-un hotel aflat pe ”buza” lacului Mamaia. Câţiva kilometri până la Ovidiu. Până...
14.05.2017 | 12:08
SPECIAL FANATIK REPORTAJ VIITORUL Coleric pusti sufletist Asa a luat Hagi titlul Momentele Regelui

Jucătorii CFR-ului îşi aruncă bagajele în autocar! Mai sunt două ore şi ceva până la meci. Ies dintr-un hotel aflat pe ”buza” lacului Mamaia. Câţiva kilometri până la Ovidiu. Până unde Hagi şi-a făcut stadion, în pustietate, două trei vile în fază terminală în jur, dar unde se joacă titlul! Nesperată poveste! Cei de la Viitorul pleacă de la Mamaia, de la ”Yakili” lui Gică. Autocarele ajung în acelaşi timp la stadion. Lângă Ovidiu. În pustietate! Coboară. Unii stânga, alţii, dreapta. Hagi, mină de statuie! ”Viitorul, campioană!” Este strigătul galeriei. Aşa, micuţă. Sonoră, însă.

Ceva mai mult de zece minute până la start. Gică iese. Pare că nu ar avea emoţii. Poate nici nu are. Totuşi, ar fi un titlu la care, acum opt ani, nici nu visa. Ba chiar a fost luat peste picior de celălalt Gică, Popescu, atunci când i-a divulgat planul: academie de fotbal. La un pahar de vinişor…

90 de minute! Atât îl despart! Şi se transformă! E vulcan… Etna, Vezuviu… poveşti. În urmă cu peste 20 de ani, Gică avea explozia. Pe teren. Acum, o are pe bancă. Poate e bine, poate, nu. Benzar, prima victimă. ”Benzaaaaar, strânge, ieşi, dă din prima….”Roşuleeeee, ce faci, dă din primaaaaa!” Se întoarce căte bancă: ”Nu se poate, uită-te la el, nu se poate!” Lui Anghel îi spune. Secundul. Nici prin cap nu-i trecea lui Anghel că, peste mai bine de o oră avea să-i fie victimă. Grav!

L-a terminat pe crainic: ”Să tacă!”

Pe Gică îl ajută fizicul. E clar. Sâmbătă, a jucat 90 de minute. Grele minute. Benzar, căpitanul, nu a fost singurul luat la rost. Făcut terci. Dar terci! Am stat lângă Hagi la acest meci! Roşu, Casap, Ţâru… Vai de capul lor… N-au scăpat. N-au scăpat arbitrii. Rezerva… Ce ghinion! Să fii omul care să-l domoleşti pe Gică Hagi, care e la 90 de minute de titlu? Chiar ghinion curat! I-a rupt pe toţi. Crainicul nu a scăpat nici el. A încercat să adune spectatorii, ”hai, Viitorul”.. Hagi a răbufnit, a urlat la el, a trimis un om care să-i spună să tacă. ”Ce face ăla, Gogule, fă-l să tacă!” Gică s-a întors. CFR a bătut un aut, a ”furat” trei metri. ”Băăăăăă, ce faceţi voi aici???” Rezerva, puţin aplecată de ”cocoaşă”, deh, trebuia să-l domolească pe Hagi, a încercat şi ea ceva… Hagi, nestăvilit: ”Băi, tu intri aici, peste noi? Ce tot vorbeşti acolo, cu mâna la gură?”

Timpul se duce. Viitorul nu leagă nimic. Hagi e ”fiert”! Îi ”sparge” pe toţi. Pauză. Face schimbare. Larie, fault în careu, Iancu înscrie! S-a calmat Hagi? Nicidecum. E mai rău! Secundul Anghel vrea să intervină. I-o ceruse, de multe ori până atunci, Hagi. Şi se bagă. ”Băăăăă, nu mai vorbi, stai pe bancă! Taci”, i-a strigat Regele. A tăcut. Înmărmurit! Şi doctorul a avut de ”suferit”. Intervenţie la mijlocul terenului, jucător accidentat. Medicul s-a retras, apoi, spre banca tehnică. ”Băăă, ce faci, nu spui nimic, e schimbare, nu e? Stai acolo, pe bancă!” Şi meciul s-a mai dus vreo zece minute. Grele pentru oamenii de pe lângă Hagi. Grele rău! Dar chinul s-a încheiat! 1-0, Viitorul, campioană!

Alt Rege!

Ochii i-au ieşit din orbite! A înjurat, da, a înjurat, şi-a făcut terci jucătorii, i-a călcat în picioare, apoi? A devenit un copilaş. Da, un copilaş! Supoterii au invadat terenul, crainicul a anunţat: ”Jucătorii ies din vestiar, pentru premiere, când ieşiţi de pe teren.” A durat. Vreo 20 de minute. Stewarzii şi-au făcut treaba. Jucătorii au ieşit. Medalii la gât. Şampanii, la 5 litri. Sau cât or fi fost…

Gică Hagi, ultimul! Cu Benzar, pe care l-a făcut cu ou şi cu oţet în timpul meciului, de mână! Na, vorba vine, de mână! Ca un copil s-a bucurat Gică, fără ochii ieşiţi din orbite, modest… un copil care savurează o îngheţată, o prăjitură…Nu ştiu, un copil care primeşte cadou la care nu a visat! E alt Gică! Alt Rege!

Jucătorii l-au purtat pe braţe, l-au aruncat, l-au şi prins… Hagi!

S-a oprit şi l-a sărutat!

Gică Hagi a cinstit alături de jucătorii pe care-i ”tăvălise”. A ieşit din vestiar, pentru conferinţa de presă. A ocolit autocarul CFR-ului, care-i era în drum şi, la doi paşi de a intra acolo unde-l aşteptau întrebările, i s-a pus ”piedică”. Un fan al Viitorului, cu handicap locomotor, a vrut să-l îmbrăţişeze. Şi să facă o poză cu el. Hagi a pus frână ca pe timpurile lui, de fotbalist. L-a îmbrăţişat, a discutat cu el, s-a pozat cu el.

L-a sărutat, i-a şoptit ceva la ureche. Omul a fost încântat. Prietenii lui l-au bătut pe umăr. Cu greu, Gică Hagi a plecat. GICĂ HAGI.