News

Coliziune între două avioane pe Aeroportul Suceava. Momentul ciocnirii, filmat de martori. Reacția Wizz Air. Update

O coliziune între două avioane de pasageri a avut loc, marți după-amiaza, pe Aeroportul din Suceava. Aeronavele aparțin aceleiași companii.
14.03.2023 | 19:00
Coliziune intre doua avioane pe Aeroportul Suceava Momentul ciocnirii filmat de martori Reactia Wizz Air Update
Coliziune între două avioane pe Aeroportul Suceava. Momentul ciocnirii, filmat de martori. Sursa foto: capturi Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
14-03-2023
17:08

Reacția Wizz Air după incidentul de pe Aeroportul Suceava. Ce se întâmplă cu pasagerii

Wizz Air a avut prima reacție după incidentul de marți, de pe Aeroportul Suceava, acolo unde două avioane s-au ciocnit pe pistă. Zborurile au fost imediat anulate, iar pasagerii coborâți din avioane.

 Compania low-cost maghiară confirmă că zborul său W6 4692, de la Suceava la Dortmund, din data de 14 martie 2023, ”în timp ce rula la ieşirea din poziţia de parcare, a intrat în coliziune cu stabilizatorul orizontal drept al unei alte aeronave Wizz, care era parcată pe o poziţie adiacentă, fără pasageri la bord”.

Reprezentanţii Wizz Air au mai precizat că toţi pasagerii zborului Suceava-Dortmund sunt nevătămaţi şi au fost debarcaţi în siguranţă. ”Wizz Air pune la dispoziţie o aeronavă de înlocuire pentru zborul afectat şi va transporta pasagerii la destinaţie în cursul zilei de astăzi.

Wizz Air îşi cere scuze pasagerilor afectaţi şi îi asigură pe toţi clienţii că siguranţa şi securitatea pasagerilor, a echipajului şi a aeronavelor sale rămân prioritatea principală a companiei aeriene”, a mai informat compania.

După ce în debut de săptămână am avut o coliziune între două trenuri, marți a venit rândul a două avioane de pasageri să se ciocnească. Totul s-a petrecut pe Aeroportul din Suceava.

Coliziune între două avioane pe Aeroportul Suceava. Momentul ciocnirii, filmat de martori

Cele două aeronave, ambele ale companiei Wizz Air, se aflau pe platforma aeroportului, cu destinații către Italia și Germania. Din primele informații, avionul din Bergamo era parcat, în timp ce cursa către Dortmund, cu 174 de oameni la bord, era deja în deplasare spre decolare.

ADVERTISEMENT

În urma incidentului, avionul aflat în ruta spre Germania s-a ales cu aripa principală stânga afectată. Cealaltă aeronavă are aripa dreaptă avariată. Nu a fost nevoie de intervenția echipajelor de salvare.

Pe site-urile de socializare (video mai jos) au apărut imagini care arată momentul impactului dintre cele două avioane. Se poate observa un controlor de trafic care încearcă să ghideze aparatul aflat în mișcare, însă în zadar.

ADVERTISEMENT

Reacția Aeroportului din Suceava după acest incident

La scurt timp după această coliziune, o reacție a venit dinspre directorul Aeroportului din Suceava, Ioan Măriuța. Acesta a declarat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că incidentul nu este grav, dar aeronavele vor rămâne la sol și vor fi urmate procedurile.

Mulțumim lui Dumnezeu că s-a întâmplat la sol”, este reacția unui martor, mai scrie sursa citată. Și în acest caz, la fel ca în cel feroviar din Teleorman, cel mai probabil este vorba despre o eroare umană din partea unuia dintre piloţi. Cei de la aeroport au început deja o anchetă.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Aeroportul Suceava a emis un comunicat: ”Astăzi, 14 Martie 2023, a avut loc un incident de aviație pe platforma de îmbarcare/debarcare a Aeroportului „Ștefan cel Mare-Suceava”.

Incidentul a constat în atingerea usoară a două aeronave ale companiei Wizz Air. Pasagerii care urmau să zboare spre Dortmund au fost debarcați în siguranță, înregistrându-se doar pagube materiale”.

ADVERTISEMENT

Din cauza acestui incident, pasagerii cursei Suceava – Dortmund au fost coborâți din aeronavă. În următoarele minute se așteaptă ca o echipă tehnică să vină la Suceava pentru a evalua situația și a efectua eventualele reparații la avioane.

ADVERTISEMENT
Tags: