News

Comandament de iarnă la Primăria Capitalei, după avertizarea ANM! Un val de aer siberian aduce ninsoarea în România

22.11.2019 | 16:31
Comandament de iarnă la Primăria Capitalei, după avertizarea ANM! Un val de aer siberian aduce ninsoarea în România
Comandament de iarnă la Primăria Capitalei pentru prima zăpadă. Sursa foto: informatiavj.ro
ADVERTISEMENT

Comandament de iarnă la Primăria Capitalei, după anunțul de ultimă oră făcut de meteorologi! Aceștia au anunțat că un val de aer rece va cuprinde Capitala, unde sunt așteptate lapoviţa și chiar prima ninsoare de anul acesta! În plus, vor fi depuneri de polei care le pot da de furcă șoferilor, dar și pietonilor.

Comandament de iarnă la Primăria Capitalei pentru prima zăpadă

Municipalitatea face ultimele pregătiri pentru iarnă! Așadar, la sediul Primăriei Capitalei a avut loc o şedinţă de lucru cu responsabili implicaţi în programul de deszăpezire, în contextul prognozele emise de meteorologi, care anunţă precipitaţii şi temperaturi scăzute în Capitală.

ADVERTISEMENT

La comandamentul de iarnă au participat reprezentanţi ai primăriilor de sector, ai operatorilor de salubrizare, ai ADP-urilor de sector, ai Administraţiei Străzilor, ai Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, ALPAB, RADET şi Termoenergetica, dar şi reprezentanţi ai companiilor municipale cu atribuţii în domeniu, menţionează PMB.

Se așteaptă prima ninsoare în Capitală

Prima zăpadă va fi combătută de municipalitate cu un număr de 784 de utilaje, 2.797 de operatori şi 21.648 de tone de material antiderapant, informează Primăria Capitalei. În ceea ce priveşte Compania de Iluminat, aceasta are la dispoziţie 10 platforme, 6 autoutilitare, 1 camion şi 60 de electricieni şi muncitori.

ADVERTISEMENT

Administraţia Cimitirelor are pregătite 24 de utilaje. Totodată, echipele DGASMB vor continua acţiunile pentru depistarea persoanelor fără adăpost, astfel încât acestea să fie cazate în centrele sociale ale Municipalităţii.

Meteorologii au nunțat că un val de aer siberian pune stăpânire pe România în următoarele ore. Adminstraţia Naţională de Meteorologie anunţă lapoviţa şi ninsoare în Bucureşti în următoarele ore. Vântul va avea intensificări, mai ales pe parcursul zilei, când rafalele vor atinge 45…55 km/h, amplificând senzația de rece. Temperatura maximă va fi în jur de 2 grade, iar cea minimă de -1…1 grad.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri