Life

Combinaţia bicarbonat de sodiu şi superglue, reţeta perfectă în casă. O să scuteşti foarte mulţi bani

Te-ai gândit vreodată să combini bicarbonat de sodiu cu superglue? Este rețeta perfectă în casă, de care vei avea nevoie la un moment dat.
23.03.2023 | 14:25
Combinatia bicarbonat de sodiu si superglue reteta perfecta in casa O sa scutesti foarte multi bani
Combinaţia bicarbonat de sodiu şi superglu, reţeta perfectă în casă. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Este binecunoscut faptul că o singură lingură de bicarbonat de sodiu poate face minuni. Iar asta este valabil fie că vorbim de treburile casnice, curățenie, fie că vorbim de ritualurile de înfrumusețare. Tocmai din acest motiv mulți îl numesc un ingredient minune.

Ce se întâmplă dacă alegi să combini bicarbonat de sodiu şi superglue

Și totuși ce se întâmplă dacă alegem să combinăm bicarbonat de sodiu cu superglu? Efectul este unul extraordinar. Iar compoziția obținută ne poate ajuta în diferite situații. Mulți nu au mai renunțat la un astfel de truc, având în vedere beneficiile lui.

ADVERTISEMENT

Deseori se poate întâmpla să spargi o cană, o farfurie, sau un accesoriu de plastic. Evident, în această situație superglu e de mare ajutor. Totuși sunt și cazuri în care o astfel de reparație nu ține prea mult și ajungem să fim dezamăgiți.

Ce se întâmplă însă dacă vom combina bicarbonat de sodiu cu superglu? În primul rând, bicarbonatul de sodiu are un rol de umplutură, dar și de agent alcalin. Iar datorită calităților sale poate fi folosit în nenumărate trucuri.

ADVERTISEMENT

Combinația de bicarbonat de sodiu și superglu întărește practic accesoriul pe care vrei să îl lipești. Iar aici vorbim despre niște legături la nivel molecular. Cu alte cuvinte, piesa pe care o lipești cu bicarbonat de sodiu și superglu nu va mai ceda probabil niciodată.

Ce poți să lipești cu acest amestec

Asta nu înseamnă însă că alte zone nu pot să cedeze mai devreme sau mai târziu. Și totuși ce poți să lipești cu acest amestec? De la o lanternă până la farfurii sau veioza de plastic. De asemenea, poți să lipești și carcasa unui aparat foto, dar și un fierbător de plastic.

ADVERTISEMENT

Inclusiv suportul de plastic pentru monitor poate fi lipit și poate rezista o veșnicie cu acest truc. De asemenea, nu uita nici de un umeraș. Ar fi păcat să îl arunci înainte să încerci să îl lipești. Iar dincolo de asta, obiectele de porțelan pot avea și ele o viață mai lungă.

Există însă o serie de condiții în cazul lor. Piesele nu trebuie să fie prea mici și de asemenea nu trebuie să aibă praf pe ele. Acestea trebuie aranjate pe o suprafață plană curată, iar mai apoi putem să începe montarea lor. În general nu durează mai mult de 30 de secunde pentru o lipire perfectă.

ADVERTISEMENT

Totuși, până folosim un obiect ar fi bine să îl lăsăm 24 de ore să se așeze și totodată să se usuce total. Nu uita că mai poți să folosești bicarbonat de sodiu și pentru pardoseala ta. Acesta este esențial când ne dorim o podea strălucitoare, fără urme. 

ADVERTISEMENT